Αποθηλασμός 2χρονου μετά από παράλληλο θηλασμό με το νεογέννητο αδερφάκι του

Αποθηλασμός 2χρονου μετά από παράλληλο θηλασμό με το νεογέννητο αδερφάκι του

 

Χαίρετε! Αρχικά να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα σας για την υποστήριξη και την ενημέρωση!Έχω δυο αγοράκια 4 και 27 μηνών. Σε όλο το διάστημα της εγκυμοσύνης, ο μεγάλος γιος μου θήλαζε και αφότου γεννήθηκε ο μικρός για διάστημα δυο μηνών (βλ φωτό!).

Η αλήθεια είναι ότι ήταν πολύ κουραστικό γιατί κάποιες φορές τους θήλαζα ταυτόχρονα (έναν μαστό ο ένας , έναν ο άλλος), συν τα ξυπνήματα στη νύχτα για να θηλάσω το βρέφος, συν οι δουλειές του σπιτιού και ούτω καθεξής.

Μετά από συμφωνία με τον άντρα μου (ο οποίος με συμβούλευε διακόψω το θηλασμό όταν μάθαμε για τη δεύτερη εγκυμοσύνη) και μετά από πολύ κλάμα κάποιες φορές… καταφέραμε να σταματήσει το θηλασμό αλλά να μην τον ξεχνάει, αφενός γιατί έβλεπε το μωρό (πράγμα που του προκαλούσε περισσότερη ένταση) και αφετέρου γιατί του μύριζε το γάλα μου προφανώς.

Σε κάποιες πολύ ειδικές περιπτώσεις του έδωσα (ανεμοβλογιά, κρυολόγημα, χτύπημα) ενώ είχαν περάσει 10 – 15 μέρες χωρίς να θηλάσει. Χωρίς τη συγκατάθεση του άντρα μου ο οποίος είναι αρνητικός και κάθετος πλέον.

Ο μικρός γιος μου συνεχίζει να θηλάζει αποκλειστικά χωρίς πρόβλημα αν εξαιρέσουμε τους κολικούς που είχαμε στην αρχή. Υ.Γ.: και τα δυο παιδιά γεννήθηκαν με καισαρική τομή. Ο πρώτος θήλασε 2 ώρες αφού γεννήθηκε, ενώ ο δεύτερος από τα πρώτα λεπτά γιατί ήταν καισαρική με επισκληρίδιο.

 

Σπυρούλα, Δανία
15/02/2016
Απαντά η Ιωάννα Κωνσταντοπούλου, Παιδίατρος, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Ο απογαλακτισμός του παιδιού είναι προσωπική υπόθεση της μητέρας και του παιδιού της κατά κύριο λόγο αλλά και της οικογένειας γενικότερα.

Ο απογαλακτισμός πρέπει να γίνεται με ήπιο τρόπο ώστε να μην αλλοιώσει τις ανεκτίμητα τρυφερές στιγμές του θηλασμού που σφράγισαν ανεξίτηλα τη ζωή του θηλαστικού ζεύγους.

Νομίζω ότι εσείς το πετύχατε και πρέπει να είστε περήφανη γι’ αυτό. Θηλάσατε το μεγαλύτερο παιδί σας για περισσότερο από δύο χρόνια και ακόμα και μετά τον απογαλακτισμό, σύμφωνα με τα δικά σας απόλυτα σεβαστά κριτήρια, δεν του αρνηθήκατε την παρηγοριά του μαστού σας στις δύσκολες του στιγμές.

Εύχομαι να ζήσετε και με το δεύτερο παιδάκι σας τις μοναδικές στιγμές του μακροχρόνιου θηλασμού όπως και με το πρώτο!

Αποτελείτε λαμπρό πρότυπο που θα βοηθήσει και άλλες μητέρες να ακολουθήσουν τα βήματά σας!

 

    • Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “

Ρώτα τον Ειδικό

 
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *