Πιθανή αλλεργία βρέφους και μείωση παραγωγής μητρικού γάλακτος

Πιθανή αλλεργία βρέφους και μείωση παραγωγής μητρικού γάλακτος

Γεια σας. Το μωρό μου, 5 μηνών τώρα, θηλάζει από την αρχή, χωρίς συμπλήρωμα. Ξαφνικά είδαμε 2 φορές ίχνη αίματος στα κακάκια του και πολλές βλέννες. Ο παιδίατρος μας είπε ότι το μωρό μάλλον έχει αλλεργία στο αγελαδινό γάλα και μου πρότεινε να ξεκινήσω αποχή από τα γαλακτοκομικά.

Τήρησα επακριβώς τις οδηγίες του, αλλά πιστεύω ότι με αυτή τη “δίαιτα” μου αλλοιώθηκε η ποιότητα του γάλακτος. Επικοινώνησα με σύμβουλο θηλασμού και μου είπε να πάρω μαγιά μπύρας ή τριγωνέλλα. 

Πήρα αμέσως μαγιά μπύρας, αλλά το μωρό συνέχισε να μη χορταίνει και να θέλει να θηλάζει ακόμη συχνότερα (και τη νύχτα κάθε 2 ώρες ). Δεν δείχνει ικανοποιημένος. Η μαγιά μπύρας μου αύξησε το γάλα, αλλά έχει γίνει πιο νερουλό. Το καταλαβαίνω όταν πιέζω τη θηλή ή όταν το βγάζω με το θήλαστρο. 

Τι μπορώ να κάνω; πιστεύετε ότι πρέπει να δώσω συμπλήρωμα; Είναι ένα μωρό αρκετά ανεπτυγμένο και όλοι μου λένε ότι του επιβραδύνω την ανάπτυξη, ότι πεινάει το παιδί κτλ.
Σοφία, Δράμα

15/2/2016
Απαντά η Σοφία Αλεβιζάκη, Παιδίατρος, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Εφόσον το μωρό σας αναπτύσσεται ικανοποιητικά επαρκεί πλήρως το γάλα σας (εξάλλου είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις εκείνες που δε συμβαίνει κάτι τέτοιο).μείωση

Το καλύτερο μέτρο αύξησης της παραγωγής σας είναι η συχνή τοποθέτηση του μωρού σας στο στήθος -το πιο αποτελεσματικό θήλαστρο όλων των εποχών!- Όλα τα τα άλλα μέτρα που χρησιμοποιείτε (μαγιά, τριγωνέλλα κλπ) δρουν επικουρικά.

Αναφορικά με τη πιθανολογούμενη αλλεργία στα γαλακτοκομικά, θα πρότεινα ανάλογα με τη διάρκεια της δίαιτας και την έλλειψη συμπτωμάτων, να συζητήσετε με το παιδίατρο σας σταδιακή επανεισαγωγή.

Καλή συνέχεια!

    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *