Απορίες κατά τη διαδικασία επαναγαλακτισμού

Απορίες κατά τη διαδικασία επαναγαλακτισμού

Σήμερα ξεκίνησα τη διαδικασία επαναγαλακτισμού. Έκοψα το απογευματινό μπουκάλι (με μητρικό γάλα) και την άφησα για περίπου μία ώρα στο στήθος.
 
Συνεχίζω με αυτό τον τρόπο; Πώς θα ξέρω ότι τελικά έφαγε από μένα σε αυτό το γεύμα; Αν ζητήσει νωρίτερα φαγητό της δίνω μπιμπερό ή ξανά στήθος;

Ευχαριστώ


Νίκη, Κόρινθος

10/2/2016
Απαντά η Δέσποινα Τσακίρη, Μαία, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Γεια σου!
Ο θηλασμός είναι μια διαδικασία που καμία σχέση δεν έχει με το ρολόι! Άσε το μωρό σου να σου δείξει πότε πεινάει και πόση ώρα θέλει να φάει. Τόσο θηλάζουν τα μωρά, σχεδόν ώρα, πόσο μάλλον ένα μωράκι που τώρα ανακαλύπτει πλήρως την ανενόχλητη από μπουκάλια χαρά του θηλασμού…

Μπορεί να θέλει να θηλάσει παραπάνω ώρα για να σε βοηθήσει να παράγεις περισσότερο γάλα. Μπορεί να θέλει να σε ευχαριστηθεί: τη μυρωδιά σου, τους χτύπους της καρδιάς σου… Μπορεί να πονάει και να βρίσκει παρηγοριά στο στήθος.

Αν το μωρό έχει 6-8 ουρήσεις την ημέρα και παίρνει 20-30γρ βάρους ανά 24ωρο, ενώ παράλληλα το στήθος σου μαλακώνει μετά από τους θηλασμούς (δεν παραμένει πρησμένο -το πρησμένο στήθος δεν δείχνει καλή παραγωγή, αλλά το αντίθετο!), τότε όλα βαίνουν καλά με το θηλασμό.

Δώσε την ευκαιρία στο μωράκι σου να συνηθίσει τη νέα ρουτίνα σας, και βάζε το συνέχεια στο στήθος! Περιμένουμε νέα σου!

    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *