Θηλασμός και αμηνόρροια. Πώς θα επιβεβαιώσω μια νέα εγκυμοσύνη;

Θηλασμός και αμηνόρροια. Πώς θα επιβεβαιώσω μια νέα εγκυμοσύνη;

Συγχαρητήρια για την ομάδα! Απέκτησα με φυσιολογικό τοκετό μια υγιέστατη κορούλα πριν από 11 μήνες. Θηλάζει αποκλειστικά από την πρώτη στιγμή χωρίς προβλήματα.
 
Αυτό που με απασχολεί είναι το εξής, θέλουμε με τον σύζυγο κι άλλο παιδάκι αλλά εγώ ακόμα δεν έχω περίοδο. Πώς θα ξέρω αν έχω καθυστέρηση για να επιβεβαιώσω μια νέα εγκυμοσύνη; 

Κάτι επίσης πολύ σημαντικό: η πρώτη εγκυμοσύνη επετεύχθη μετά από θεραπεία με κλομιφαίνη λόγω ασταθούς κύκλου (με μεγάλα διαστήματα πάνω από 2 μήνες) ευτυχώς με την χρήση μόνο μιας φοράς είχαμε σύλληψη. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την συμβουλή.


Βάγια, Αθήνα

18/02/2016
Απαντά ο Δρ Μενέλαος Κων. Λυγνός, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος MSc, PhD, Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας

Αγαπητή κυρία,

είναι γεγονός πως ο μητρικός θηλασμός αναστέλλει για κάποιο χρονικό διάστημα την έλευση της έμμηνου ρύσης. Εντούτοις, συνήθως αυτή επανέρχεται μετά από ένα εξάμηνο περίπου.

Η περίπτωση να είστε ήδη έγκυος ελέγχεται με μέτρηση των επιπέδων β-χοριακής στο αίμα.

Όμως στην περίπτωσή σας, αν υπάρχει επιθυμία για νέα κύηση και με βάση τον τρόπο επίτευξης της πρώτης κύησης, ίσως να άξιζε τον κόπο να εξετασθεί το ενδεχόμενο της αναγκαιότητας λήψης φαρμάκου, που προκαλεί ωοθυλακιορρηξία, όπως είναι η κιτρική κλομιφαίνη.

Περισσότερα δυστυχώς δεν μπορώ να σας πω, αν δεν έχω πλήρη γνώση του ιστορικού σας και χωρίς να σας έχω εξετάσει κλινικά.

      Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


      Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *