Μήπως μου μειώνεται το γάλα από το ένα στήθος;

Μήπως μου μειώνεται το γάλα από το ένα στήθος;

Καλησπέρα και θερμά συγχαρητήρια για το έργο σας.

Θηλάζω αποκλειστικά τον 6 μηνών γιο μου. Από την αρχή του θηλασμού είχα παρατηρήσει ότι το δεξί μου στήθος είχε πιο πολύ γάλα και γέμιζε πιο γρήγορα, ή έτσι τουλάχιστον το αντιλαμβανόμουν και πάντα πρόσεχα να μην αδικώ το αριστερό μου και ελαττωθεί η παραγωγή.

Τον τελευταίο μήνα παρατηρώ όμως ότι το αριστερό μου στήθος είναι αρκετά μαλακό και δεν γεμίζει πολύ γρήγορα… Σε κάθε γεύμα, ο μπέμπης μου θηλάζει έντονα για πέντε λεπτά από το αριστερό και μετά διαμαρτύρεται και θέλει να θηλάσει και από το δεξί όπου κάθεται 10 λεπτά και φαίνεται πιο ικανοποιημένος γιατί το γάλα είναι περισσότερο και ηρεμεί.

Μήπως μου μειώνεται για κάποιο λόγο που δεν έχω υπολογίσει το γάλα από το ένα στήθος; Πάντα ξεκινώ από το αριστερό τους θηλασμούς για να το ενισχύσω και το βράδυ προσπαθώ να μην αδικώ κανένα στήθος. Το αριστερό όμως γεμίζει πιο αργά…

Αγγελική, Ιωάννινα

30/1/2016
Απαντά η Χρυσή Καλοπίση, Μαία, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Αγαπητή Αγγελική,
είναι συνηθισμένο στις θηλάζουσες μητέρες ο ένας μαστός να παράγει περισσότερο γάλα από τον άλλο. Τα μωρά πάντα προτιμούν το μαστό που έχει μεγαλύτερη ροή.

Συνέχισε να προσφέρεις και τους 2 μαστούς ανά θηλασμό και να ξεκινάς πιο συχνά από τον μαστό που παράγει λιγότερο γάλα.

Συνήθως τα μωρά συνεργάζονται καλύτερα τη νύχτα οπότε φρόντισε τότε να θηλάζει αρκετά στο αριστερό σου στήθος. Προσπάθησε να κάνεις και μαλάξεις στο μαστό όταν το μωρό διαμαρτύρεται για τη ροή.

Μπορεί αργότερα το μωρό να αποθηλάσει από τον ένα μαστό και να συνεχίσει να θηλάζει μόνο από τον άλλο, πράγμα το οποίο δε χρειάζεται να ανησυχήσει.

Καλή συνέχεια.

    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *