Γιατί το μωρό μετά το θηλασμό δείχνει να πονάει και κλαίει;

Γιατί το μωρό μετά το θηλασμό δείχνει να πονάει και κλαίει;

Καλημέρα σας και συγχαρητήρια για το έργο σας! 

Έχω ένα αγοράκι 32 ημερών και θηλάζω αποκλειστικά από την 1η μέρα. Το πρόβλημα είναι πως σχεδόν μετά από κάθε θηλασμό το μωρό κλαίει γοερά και δε μπορώ να το ηρεμήσω με τίποτα. 

Φαίνεται σα να πονάει και αρκετές φορές έχει και αέρια. Ρεύεται πάντα μετά από κάθε θηλασμό και σε αρκετές περιπτώσεις βγάζει και γουλιές. 

Έχω περιορίσει στο ελάχιστο τα γαλακτοκομικά και εδώ και τρεις ημέρες τα έχω αφαιρέσει τελείως από τη διατροφή μου. Κατόπιν συμβουλής της παιδιάτρου του δίνω προβιοτικά και τώρα μου συνέστησε να δίνω και σιρόπι epadoren τρεις φορές την ημέρα από 2ml, αλλά διστάζω, καθώς θεωρώ πως είναι πολύ μωρό για να πάρει φάρμακα. 

Θα ήθελα τη γνώμη σας αναφορικά με το τι μπορεί να συμβαίνει στο μωρό και αν συμφωνείται με τη φαρμακευτική αγωγή. Επίσης, σας ενημερώνω πως καθώς είμαι ασθματική λαμβάνω σχετική αγωγή με κορτικοστεροειδή από την εγκυμοσύνη ακόμα. 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Βασιλική, Μελίσσια

28/1/2016
Απαντά η Μαρία Χολή Παιδίατρος, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Αγαπητή φίλη να σας ζήσει το μωράκι σας!

Οι γουλίτσες που αναφέρετε παραπέμπουν σε παλινδρόμηση, ένα πολύ συνηθισμένο και αθώο φαινόμενο της ηλικίας αυτής.

Ωστόσο ο πόνος κατά ή αμέσως μετά την σίτιση είναι κάτι που πρέπει να αξιολογηθεί και ίσως να εκτιμηθεί από σύμβουλο γαλουχίας καθώς οι αντιδράσεις αυτές που περιγράφετε μπορεί να οφείλονται και σε άλλες αιτίες π.χ. υπερπαραγωγή, αυξημένο αντανακλαστικό έκθλιψης του γάλακτος που δημιουργεί έντονη ροή κλπ.

Η διακοπή των γαλακτοκομικών (αν πράγματι χρειάζεται) θα πρέπει να ακολουθηθεί για τουλάχιστον 2-4 εβδομάδες για να μπορέσουμε να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα.

Τέλος τα φάρμακα που λαμβάνετε εσείς είναι συμβατά με τον θηλασμό.

Καλή συνέχεια στο όμορφο ταξίδι σας!

    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *