Μειώθηκε η παραγωγή στον έναν μαστό και προτιμάει τον άλλο;

Μειώθηκε η παραγωγή στον έναν μαστό και προτιμάει τον άλλο;

Ή κόρη μου είναι 6 μηνών και θηλάζουμε αποκλειστικά. Ξεκίνησε στερεές τροφές στους 4,5 μήνες. Μέχρι στιγμής δε χρησιμοποίησα θήλαστρο. 

Εδώ και αρκετές μέρες παρατήρησα σημαντική μείωση της παραγωγής μου από το δεξιό μαστό. Προσπάθησα να κάνω συχνές αντλήσει αλλά έβγαζα σχεδόν 15ml. Επίσης προσπάθησα να τη βάζω συχνότερα στο στήθος αλλά αρνείται αυτόν τον μαστό και θέλει μόνο από τον αριστερό. Το αποτέλεσμα είναι να κλαίει παρά πολύ κάθε φορά που τη βάζω στο δεξιό μαστό κ εμένα να εξαντλείται ή υπομονή μου… 

Να διευκρινίσω ότι έχω κανονική εμμηνορρυσία από το δεύτερο μήνα γέννησης και η μικρή μου δεν ξυπνούσε ποτέ τα βραδιά για να φάει, ούτε και εγώ ξυπνούσε για να βγάλω το γάλα μου και παρόλα αυτά δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. 

Σκέφτομαι μήπως είναι και ορμονικό το πρόβλημα λόγω του ότι είχα περίοδο από τόσο νωρίς…. Είμαι απεγνωσμένη… Επίσης έχω δοκιμάσει να κοιμάμαι μαζί της, να ξαπλώνουμε μαζί δέρμα με δέρμα αλλά δεν έχω καταφέρει κάτι…. 

ΌλγαΒέροια

29/1/2016
Απαντά η Γιάννα Βασιλάκη Μαία, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Καλημέρα σας
Σας συγχαίρω για την επιλογή του θηλασμού αλλά και για την υπομονή σας

Από τα βάρη που μου δίνεται (στα συμπληρωματικά στοιχεία) δεν αντιλαμβάνομαι μείωση του γάλακτος.

Παρά ταύτα θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι από την εισαγωγή στερεών τροφών και έως το πρώτο χρόνο υπάρχει μια σταδιακή μείωση των αναγκών για γάλα των βρεφών. Έτσι αν το 5ο μήνα το βρέφος έτρωγε 1000ml γάλα τον 12ο μήνα τρώει περίπου 350ml. Επίσης οι διατροφικές του ανάγκες καλύπτονται από τις τροφές που είναι ποικίλες.

Καλό θα είναι να θεωρήσετε φυσικό, την επιλογή του μωρό σας από τον ένα μαστό, μιας και αυτό
πολλές φορές οφείλεται σε ασυμμετρία του σώματος (δηλαδή: τίποτα στο ανθρώπινο σώμα δεν είναι σε απόλυτη συμμετρία). Μπορείτε βέβαια να παρέχεται στο μωρό τον μαστό που δεν προτιμά μόλις ξυπνάει ή όταν είναι μέσα στον ύπνο του.

Η εμμηνορρυσία σας δεν αλλάζει τίποτα στην παραγωγή σας.

Σαν τέλος θα σας έλεγα να ηρεμήσετε από το πανικό που βρίσκεστε και να χαρείτε αυτή την νέα εποχή με το μωρό σας. 

    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *