Στη σκέψη ότι αποθηλάζει, τα μάτια μου γεμίζουν δάκρυα

Στη σκέψη ότι αποθηλάζει, τα μάτια μου γεμίζουν δάκρυα

 

Γεια σας και συγχαρητήρια για το έργο σας! Έχω ένα υπέροχο γιο 13 μηνών τον οποίο θηλάζω. Δυσκολευτήκατε πάρα πολύ στην αρχή λόγω περιορισμένης γαλακτοφορίας αλλά με επιμονή δική μου και υπομονή του μικρού μου τα καταφέραμε!

Όταν γίναμε ενός, η γιατρός μου πρότεινε να ξεκινήσω κατσικίσιο γάλα ώστε να συνηθίσει τη γεύση αυτού του τόσο σπουδαίου γάλατος (όπως μου ανέφερε). Πράγματι, του δίνω περίπου 150ml τα οποία πίνει πολύ ευχάριστα 4φορες την εβδομάδα. Τις άλλες 3 του το αναμιγνύω στις κρέμες του. Να πω επίσης ότι το γάλα το πίνει στις 8.30, μπάνιο στις 9, θηλασμός και ύπνος μέχρι τις 10 το αργότερο.

Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι νιώθω ότι το γάλα μου μειώνεται. Ο μικρός δεν γκρινιάζει αλλά κάποιες φορές σηκώνεται στα ποδαράκια του με ένταση από την προσπάθεια του να βγάλει γάλα. Δε θέλω να ακολουθήσω τεχνικές επαναγαλακτισμού γιατί -μετά από μια περίοδο που με “έγδυσε” οπουδήποτε και οποτεδήποτε για να θηλάσει, καταφέραμε το πρωί-μεσημέρι-βράδυ, αυστηρά στο δωμάτιο του.

Απολαμβάνουμε και οι δυο το θηλασμό και θέλω πολύ να τον συνεχίσουμε. Στη σκέψη ότι διακόπτουμε, τα μάτια μου γεμίζουν δάκρυα. Περιμένω τη συμβουλή σας.

Ηλιάνα, Αχαρνές
16/12/2015
Απαντά η Μαρία Χολή
Παιδίατρος, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Συγχαρητήρια για το υπέροχο μωράκι σας και για το πολύτιμο δώρο που συνεχίζετε να του προσφέρετε!

Αγαπητή φίλη, είναι πολύ πιθανό ότι το γάλα σας μειώνεται καθώς ο μικρός σας λαμβάνει τόσες τροφές πλέον και έχει μειώσει τους θηλασμούς, αλλά δεν είναι κάτι που θα πρέπει να σας γεμίζει δάκρυα λύπης. Και εννοείται ότι δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε κάποια τακτική επαναγαλακτισμού.

Ούτως ή άλλως ο θηλασμός δεν θα κρατήσει για πάντα. Θα τελειώσει  σε κάποια στιγμή, απλά σε άλλη χρονική στιγμή για το κάθε παιδάκι.  Και αυτό περιγράφετε και εσείς τώρα, ότι ο μικρός σας μεγαλώνει. Είναι η φυσική πορεία.

Απλώς εμείς ως γονείς, οφείλουμε να θωρακίσουμε το παιδάκι μας με τέτοιο τρόπο ώστε να κάνουμε πιο ασφαλές το ταξίδι του στην ανεξαρτησία.

Θυμηθείτε και τους στίχους του Kahlil Gibran:

Τα παιδιά σου δεν είναι παιδιά σου
Είναι οι γιοι και οι κόρες της λαχτάρας της Ζωής για τη Ζωή.
Δημιουργούνται διαμέσου εσένα, αλλά όχι από σένα
Κι αν και βρίσκονται μαζί σου, δε σου ανήκουν.
Μπορείς να τους δώσεις την αγάπη σου, αλλά όχι τις σκέψεις σου
Αφού ιδέες έχουν δικές τους.
Μπορείς να δίνεις μια στέγη στο σώμα τους, αλλά όχι και στις ψυχές τους
Αφού οι ψυχές τους κατοικούν στο σπίτι του αύριο
που εσύ δεν πρόκειται να επισκεφτείς ούτε και στα όνειρά σου.
Μπορείς να προσπαθήσεις να τους μοιάσεις
αλλά μη γυρέψεις να τα κάνεις σαν εσένα
Αφού η ζωή δεν πάει προς τα πίσω
ούτε ακολουθεί στο δρόμο του το χτες
Είσαι το τόξο από το οποίο τα παιδιά σου
ωσάν ζωντανά βέλη ξεκινάνε για να πάνε μπροστά…
    • Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “

Ρώτα τον Ειδικό

 
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *