Μπορώ να ξαναθηλάσω μετά από 20 μέρες διακοπής;

Μπορώ να ξαναθηλάσω μετά από 20 μέρες διακοπής;

Κατάφερα να θηλάσω 11 μόνο μέρες μετά την καισαρική μου, καθώς ο μικρός απ’ την λαιμαργία του μου τραυμάτισε τις θηλές και δεν έπιανε καλά το στήθος.

Αποφάσισα να διακόψω και με την γνώμη του γιατρού μου θα φορέσω 20 μέρες στενό στηθόδεσμο, θα κάνω άντληση και ξανά στηθόδεσμο 20 μέρες και μόνο αν δεν κοπεί το γάλα μου, θα πάρω το χάπι διακοπής.

Ερώτηση: Στις 20 μέρες που θα κάνω άντληση, επειδή το στήθος έχει συνέλθει, μπορώ να ξαναθηλάσω κανονικά; να τονίσω βέβαια ότι νοιώθω το στήθος μου άδειο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ειρήνη, Ίλιον

18/11/2015
Απαντά η Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου Παιδίατρος MB ChB MRCPCH, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Αγαπητή Ειρήνη,
Κρίμα να διακόψεις το θηλασμό! Καλό είναι να το ξανασκεφτείς και αν θέλεις να διαβάσεις λίγο τις συμβουλές για επαναγαλακτισμό.

Αν εντατικοποιήσεις τις αντλήσεις θα  αυξηθεί η παραγωγή και μετά ίσως με τη βοήθεια κάποιου σύμβουλου να δοκιμάσεις ξανά το μωράκι σου στο στήθος.

Καλή επιτυχία.

    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *