Έχω χτυπήσει το παιδί 2-3 φορές από νεύρα λόγω της πεθεράς…

Έχω χτυπήσει το παιδί 2-3 φορές από νεύρα λόγω της πεθεράς…

Έχω χτυπήσει το παιδί 2-3 φορές από νεύρα λόγω της πεθεράς γιατί μένουμε μαζί στο ίδιο σπίτι εδώ και 2½ χρόνια, βέβαια, πέρασα και επιλόχεια κατάθλιψη.

Τι να κάνω που δεν μπορώ και δεν την χωνεύω με τίποτα αυτή τη γυναίκα που ανακατεύετε σε όλα;

Κλεονίκη, Λιβαδειά

05/10/2015
Απαντά η Μαρία Λαζαρίδου

Ψυχολόγος, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Αγαπητή μαμά Κλεονίκη,
αυτό που περιγράφεται ότι ζείτε είναι πολύ δύσκολο πραγματικά.

Φαίνεται ότι είναι πολύ ακατάλληλο για εσάς να συμβιώνετε με τη πεθερά σας αφού αναφέρεται ότι «ανακατεύεται σε όλα». Χρειάζεται ωστόσο να κάνετε κάτι για  να αποφύγετε να ξεσπάτε το παιδί σας.

Το πρώτο που θα σας πρότεινα είναι να επιδιώξετε να μείνετε σε διαφορετικό σπίτι.  Αν αυτό δεν είναι εφικτό και είναι αναγκαιότητα για οποιοδήποτε λόγο να συγκατοικείτε, μπορείτε να κάνετε τα παρακάτω:

Βάλτε προτεραιότητα τη φροντίδα του παιδιού σας και της οικογένειας σας γενικότερα.

Η πεθερά σας θα συνεχίσει να ανακατεύεται και εφόσον η σχέση σας δεν είναι καλή εσείς θα έχετε ένταση και μοιραία θα ξεσπάτε…

Αλλάξτε την εστίασης σας! Εστιάστε στο παιδί σας και στο σύζυγο σας. Αγνοήστε ότι σας λέει.  Όχι επιδεικτικά ωστόσο.  Δείξτε της ότι ακούτε ότι σας λέει αλλά εσείς συνεχίστε αυτό που κάνετε ή ακολουθήστε εκείνο που εσείς επιθυμείτε.  Ενδέχεται -αν δεν σας βλέπει να αντιδράτε- να μειώσει τις παρεμβάσεις της.

Αν οι συγκεκριμένες αντιδράσεις που αναφέρεται προς το παιδί σας  συνεχιστούν, θεωρώ απαραίτητο να μιλήσετε σε κάποιο ψυχολόγο καθώς έχετε ήδη επιβαρυμένο ιστορικό, αναφερόμενη στην επιλόχεια κατάθλιψη.

    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *