Έφυγε από τη ζωή ο Λάμπρος Κανελλόπουλος

Έφυγε από τη ζωή ο Λάμπρος Κανελλόπουλος

Απεβίωσε το βράδυ της Τετάρτης, σε ηλικία 67 ετών, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF Λάμπρος Κανελλόπουλος.


Σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF εκφράζει τη βαθιά οδύνη της για τον θάνατο του Λάμπρου Κανελλόπουλου, σημειώνοντας ότι «με το ήθος και την εντιμότητα αλλά και την διορατικότητα και αποτελεσματικότητα της δράσης του» τίμησε τη θέση του προέδρου από το 2000 «στο μέγιστο βαθμό». Μια θέση εθελοντική και άμισθη.

Ο Λάμπρος Κανελλόπουλος προώθησε όσο λίγοι την καταπολέμηση της φτώχειας στην Ελλάδα και τον κόσμο και την υπόθεση του μητρικού θηλασμού, ως μέλος της Εθνικής Επιτροπής Μητρικού Θηλασμού με την καθιέρωση στη χώρα μας των τριών πρώτων Φιλικών προς τα Βρέφη νοσοκομείων.

Υπήρξε μέλος πολλών σημαντικών φορέων και συλλόγων όπως του Ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Διαφάνειας και του Πολιτιστικού Ομίλου του Λόρδου Για τη σημαντική ανθρωπιστική του δράση και προσφορά τιμήθηκε το 2004 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα.

Υπηρέτησε επίσης σε υψηλές κυβερνητικές και πολιτικές θέσεις.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου στις 2 το μεσημέρι στο 1ο νεκροταφείο (εκκλησία Αγ. Θεοδώρων) ενώ η ταφή θα γίνει το Σάββατο στην ιδιαίτερη πατρίδα του Ζαχάρω Ηλείας.

Συλλυπητήριο μήνυμα

της ομάδας του mitrikosthilasmos.com προς την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF

    ❝ Εκ μέρους όλης της ομάδας του mitrikosthilasmos.com σας εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλληπτήρια για την απώλεια του Προέδρου Λ. Κανελλόπουλου καθώς και τη συμπαράστασή μας στο βαθύτατο πένθος των οικείων του και του Δ.Σ. της Unicef.

    Όλοι μας θα τον θυμόμαστε με εκτίμηση, ευγνωμοσύνη και αγάπη για την συνεργασία που είχαμε και το ουσιαστικό έργο που αφήνει πίσω του.

    Το κατευόδωμά μας στο μεγάλο ταξίδι της ζωής του. 

Δημοσίευση: 10/09/2015

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *