Βιβλίο: «Να είστε όλοι καλά και τα παιδιά μας καλύτερα!»

Βιβλίο: «Να είστε όλοι καλά και τα παιδιά μας καλύτερα!»

Ένα ταξίδι στον κόσμο της ψυχικής και σωματικής υγείας του παιδιού

Όταν γίνεσαι γονιός αλλάζει όλη σου η ζωή. Όταν ένας παιδίατρος γίνεται γονιός, αποκτά μια ιδιαίτερη ικανότητα στο να κατανοεί τα παιδιά αλλά και τους υπόλοιπους γονείς…!

Νίκος Βαράκης, Παιδίατρος, IBCLC

Ο Νίκος Βαράκης, είναι ένας παιδίατρος που ζει και εργάζεται στο Ρέθυμνο. Το 2011, πιστοποιήθηκε διεθνώς ως σύμβουλος γαλουχίας IBCLC και από τότε υποστηρίζει το θηλασμό με όλες του τις δυνάμεις.

Εμείς, τον γνωρίσαμε μέσα από την ενεργή συμμετοχή του στα συνέδρια για τον θηλασμό ενώ το 2012 είχαμε την τιμή να τον έχουμε προσκεκλημένο ομιλητή στην 4η επιστημονική μας ημερίδα για το θηλασμό στο Ηράκλειο Κρήτης την οποία είχαμε διοργανώσει στα πλαίσια της Εκστρατείας μας για την ενημέρωση και την υποστήριξη του μητρικού θηλασμού.

Το 2014, η ανάγκη του για επικοινωνία της γνώσης, που πλέον έχει ζευγαρώσει με τη προσωπική εμπειρία, γέννησε το βιβλίο «Να είστε όλοι καλά και τα παιδιά μας καλύτερα!», που αποτελεί και την πρώτη του συγγραφική προσπάθεια.

Πριν από λίγες μέρες απολαύσαμε την ανάγνωσή του! Διαβάζοντάς το, μοιράζεσαι τις γνώσεις και τα βιώματα ενός παιδιάτρου που έχει την τύχη να είναι και γονιός!

Αισθανθήκαμε ότι αποκτήσαμε έναν φίλο, που μπορεί να μας μυήσει στα μυστικά όχι μόνο του θηλασμού και της σωστής διατροφής και ανατροφής των παιδιών, αλλά και της παιδιατρικής και της γονεϊκής τέχνης εν γένει.

Κάποιες στιγμές συγκινηθήκαμε, σχεδόν βουρκώσαμε, ενώ κάποιες άλλες γελάσαμε με την καρδιά μας! Μέσα από τις σελίδες του γνωρίσαμε τον Ερμή και τη Χαρά, τα δίδυμα παιδιά του Νίκου-στο κατώφλι της εφηβείας τους-, καθώς και πολλούς άλλους πρωταγωνιστές από την καθημερινότητά του στο ιατρείο και στην οικογένεια του.

Είχαμε έντονα την αίσθηση, ότι μέσα από μια κουβέντα φιλική, με απλό, κατανοητό λόγο, σαν να ήμασταν παρέα για καφέ, αποκομίσαμε γνώσεις για θέματα που απασχολούν καθημερινά τον γονιό, όπως συμπεριφορές γονιών και νηπίων, ατυχήματα και ασθένειες, ακόμη και θέματα που αφορούν στις πρώτες τάξεις του δημοτικού και στην εκκίνηση της μόρφωσης!

Λίγα λόγια για το βιβλίο από τον συγγραφέα:

«Απαραίτητο στοιχείο της παιδιατρικής είναι η καλή επικοινωνία με την οικογένεια. Ο παιδίατρος, για να ασκήσει την ιατρική του στο παιδί, πρέπει πρώτα να γοητεύσει το γονιό. Καθημερινά, διανθίζω την εξέταση στο ιατρείο μου με ιστορίες και παραδείγματα προς του γονείς…

Λίγο το σαράκι της γραφής και λίγο η ανάγκη του νέου ενθουσιώδους παιδιάτρου να επικοινωνήσει με τους γονείς με οδήγησαν, στα βιωματικά διηγήματα αυτού του βιβλίου, που είναι βασισμένα κυρίως στην καθημερινότητά μου ως παιδιάτρου και ως γονιού. Έτσι, η γνώση της πρώτης μου ιδιότητας συνδυασμένη με την εμπειρία του ιατρείου, αλλά κυρίως του γονιού των δίδυμων παιδιών μου, γέννησαν αυτό που μου αρέσει να αποκαλώ “Παιδιατρική Λογοτεχνία”. 

Μέσα λοιπόν από τις περιπέτειες του Ερμή και της Χαράς, αλλά και παιδιών από το ιατρείο μου, φιλοδοξώ να σας τα ταξιδέψω στον κόσμο της ψυχικής και σωματικής υγείας του παιδιού. Καλή ανάγνωση και… «Να είστε όλοι καλά και τα παιδιά μας καλύτερα!»

Σας προτείνουμε αυτό το καλοκαίρι, να διαβάσετε το βιβλίο του παιδιάτρου Νίκου Βαράκη «Να είστε όλοι καλά και τα παιδιά μας καλύτερα». Ένα όμορφο δώρο για κάθε γονιό αλλά και όποιον αγαπά και ασχολείται με τα παιδιά.

    Το βιβλίο είναι φιλοτεχνημένο με πίνακες της γυναίκας του Νίκου Βαράκη, αριθμεί 294 σελίδες και κοστίζει 15 ευρώ. Εάν επιθυμείτε να το αγοράσετε μπορείτε να το ζητήσετε από το βιβλιοπωλείο σας ή να το παραγγείλετε με δωρεάν αποστολή στο χώρο σας (παράδοση με αντικαταβολή σε όλη την Ελλάδα), συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στη φόρμα παραγγελίας στο site του παιδίατρου/συγγραφέα.
Δημοσίευση: 13/08/2015

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *