Απλαστική αναιμία και τεκνοποίηση

Απαντά ο Παναγιώτης Χριστόπουλος
MD, MSc, PhD, IFEPAG, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος, Ειδικός Γυναικολόγος Παίδων Εφήβων, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης, Director European Association Paediatric–Adolescent Gynaecology

Καλησπέρα!! Έχουμε βάλει σκοπό με τον σύζυγό μου να κάνουμε ένα παιδάκι όμως ο σύζυγος έχει απλαστική αναιμία. Υπάρχει περίπτωση να κληροδοτηθεί αυτό και στο παιδί; Τι πιθανότητες υπάρχουν;

Αν υπάρχει τέτοια περίπτωση, υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να δοκιμάσουμε να αποκτήσουμε παιδί, όπως π.χ. η εξωσωματική;
Άννα, Μυτιλήνη

16/06/2015
Αγαπητή φίλη,
Η απλαστική αναιμία είναι μια πάθηση που μπορεί να είναι επίκτητη (δηλαδή να την εμφανίσει κάποιος άνθρωπος κατά τη διάρκεια της ζωής του ενώ παλιότερα ήταν φυσιολογικός) ή μπορεί να είναι κληρονομική (δηλαδή να μεταδίδεται από το γονέα στο παιδί του).

Για να μάθετε τι πρέπει να κάνετε ή τι πρέπει να προσέξετε και κατά πόσο πρέπει να ανησυχήσετε, πρέπει να συμβουλευτείτε κάποιον αιματολόγο που θα διερευνήσει το αίτιο της εμφάνισης της αναιμίας στον σύζυγο σας και να μιλήσετε και με κάποιο γενετιστή που θα διερευνήσει κατά πόσο μπορεί αυτό να μεταδοθεί. Έτσι θα σας δώσει και τις απαραίτητες συμβουλές προγεννητικού ελέγχου.

Αν χρειάζεστε περαιτέρω βοήθεια μη διστάσετε να επικοινωνήσετε προσωπικά μαζί μας.
Καλή επιτυχία!!

    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *