Γιατί επιβάλλεται η στερέωση της τηλεόρασης και των επίπλων σας αν έχετε παιδιά (βίντεο πρόληψης ατυχημάτων)

Γιατί επιβάλλεται η στερέωση της τηλεόρασης και των επίπλων σας αν έχετε παιδιά (βίντεο πρόληψης ατυχημάτων)

Αποφύγετε τον κρυμμένο κίνδυνο με έναν απλό τρόπο!

 

Κατά μέσο όρο, ένα παιδί πεθαίνει κάθε δύο εβδομάδες, όταν μια τηλεόραση, μια συσκευή ή κάποιο έπιπλο πέφτει πάνω του, ωστόσο υπάρχει ένας απλός τρόπος για να προληφθούν αυτές οι τρομερές τραγωδίες. Δείτε το βίντεο.

Προστατέψετε τα παιδιά σας!

Πολύ συχνά το συνήθειο των παιδιών να σκαρφαλώνουν σε μη στερεωμένα έπιπλα και συσκευές έχει τραγική κατάληξη όταν παγιδεύονται και συνθλίβονται κάτω από το βάρος των αντικειμένων αυτών που τα καταπλακώνουν…

Το κέντρο βάρους μετατοπίζεται όταν μια τηλεόραση είναι τοποθετημένη πάνω σε ένα έπιπλο ή ράφι καθιστώντας τα στοιχεία ασταθή. Έτσι, ακόμη και το μικρότερο βάρος ενός παιδιού μπορεί να προκαλέσει την κλίση των αντικειμένων προς τα εμπρός και τον σοβαρό τραυματισμό του.

Όσοι είστε γονείς να θυμάστε πάντα να στερεώνετε τα επίφοβα έπιπλα και συσκευές του σπιτιού σας για να αποφύγετε τον κρυμμένο κίνδυνο από αυτά.

Μια τηλεόραση που πέφτει από ένα μεσαίου μεγέθους έπιπλο, μπορεί να χτυπήσει ένα παιδί με τη δύναμη 500 κιλών…

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο της Επιτροπής Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ και δείτε μια πρακτική λύση που μπορείτε πολύ απλά και γρήγορα να εφαρμόσετε για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο!

Με τη στερέωση των μεγάλων επίπλων, των τηλεοράσεων και των συσκευών, αυτές οι τρομερές τραγωδίες μπορούν να προληφθούν!

Μοιραστείτε το άρθρο με όλους τους γονείς αλλά και άτομα που φιλοξενούν συχνά παιδιά στο χώρο τους και μεταδώστε αυτό το σημαντικό μήνυμα πρόληψης παιδικού ατυχήματος.


Δημοσίευση 09/03/2015
Μετάφραση/Επιμέλεια: mitrikosthilasmos.com Team

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *