Μήπως δεν είναι συμβατά θηλασμός και θήλαστρο;

Μήπως δεν είναι συμβατά θηλασμός και θήλαστρο;

Παιδίατρος, paidiatroschania.com

Kαλή σας ημέρα. Έχω ένα κοριτσάκι 50 ημερών, το οποίο θηλάζω αποκλειστικά από την πρώτη ημέρα της γέννησής της. Γέννησα φυσιολογικά και όλα πήγαιναν καλά με το θηλασμό -έχω προηγούμενη εμπειρία 9 μηνών αποκλειστικού θηλσμού- μέχρι που χρησιμοποίησα για πρώτη φορά θήλαστρο.

Στην πρώτη άντληση τα πήγα πολύ καλά και έβγαλα αμέσως γάλα. Την επόμενη ημέρα έβγαλα ένα μπουκαλάκι 125ml μέσα σε πολύ λίγα λεπτά. H χαρά μου ήταν μεγάλη καθώς οι υποχρεώσεις μου θα μπορούσαν να μπουν σε σειρά…..

Tην ίδια ημέρα αργά το βράδυ ένιωσα το στήθος μου άδειο… την επομένη το πρωί επίσης άδειο… οπότε δοκίμασα το θήλαστρο και δεν έβγαινε ούτε σταγόνα. Εκεί απογοητεύτηκα, ένιωσα πολύ πολύ άσχημα και δεν έχω καταλάβει τι συμβαίνει… Από τότε ξεκίνησα να πίνω νερά ασταμάτητα και δίχως να διψάω προκειμένου να μη σταματήσει το γάλα μου.

Σήμερα άντλησα γάλα αλλά μετά δυσκολίας έβγαλα 125ml και από τα δυο στήθη. Πείτε μου σας παρακαλώ, μήπως δεν είναι συμβατά θηλασμός και θήλαστρο; μήπως άδειασα πολύ τα στήθη μου και είναι ανεπανόρθωτο;

Το μωρό μου κοιμάται όπως κοιμόταν και δεν δείχνει να πεινάει, αλλά γιατί να μη μπορώ να αντλήσω γάλα όπως τη πρώτη και δεύτερη φορά; σκόπευα να κάνω ατομική τράπεζα γάλακτος, αλλά έτσι δε θα μπορέσω… πείτε μου, γιατί κανείς απ’ τον περίγυρό μου δε καταλαβαίνει την αγωνία μου!

Σας ευχαριστώ τόσο πολύ…

Κατερίνα, Ηράκλειο

24/10/2014
Αγαπητή Κατερίνα,
χαιρόμαστε που με τους θηλασμούς των δύο παιδιών σου πλουτίζεις την “μεγάλη πλέον θηλαστική μας οικογένεια”.

Οι πρώτες 40 μέρες έως και 2 μήνες μετά την γέννηση για το βρέφος που θηλάζει αποκλειστικά θεωρείται χρόνος “εδραίωσης” του θηλασμού. Δέρμα με δέρμα επαφή, σωστό πιάσιμο θηλής, αναγνώριση αναγκών του βρέφους, ξεκούραση, καλή διατροφή κ.ο.κ.

Το ότι θήλασες ήδη σου δίνει ένα προβάδισμα όμως θα υπάρξουν νέες θηλαστικές συμπεριφορές και καταστάσεις που θα χρειαστεί να τις αντιμετωπίσεις για πρώτη φορά.

Το θήλαστρο είναι ένα εργαλείο του οποίου η χρήση έχει συγκεκριμένες ενδείξεις και θα πρέπει να γίνεται κατόπιν οδηγίας σύμβουλου θηλασμού. Αυτός, αφού δει τους θηλασμούς του βρέφους, αφού συζητήσει με την μητέρα για τις ανάγκες και τις συνθήκες ζωής της οικογένειας, θα καθοδηγήσει την νέα μαμά στο πότε, πώς και γιατί θα χρησιμοποιήσει το θήλαστρο.

Η χωρίς σχεδιασμό και καθοδήγηση χρήση του. οδηγεί σχεδόν πάντα σε προβλήματα όπως στην δική σου περίπτωση και πολλές φορές μπλοκάρει έναν επιτυχημένο έως τότε θηλασμό!

Στο mitrikosthilasmos.com θα βρεις πλούσιο υλικό να ενημερωθείς όμως η προσωπική μου γνώμη είναι να ζητήσεις βοήθεια και καθοδήγηση από έναν σύμβουλο θηλασμού στην πόλη σου, το Ηράκλειο που διαθέτει… μεγάλη θηλαστική δύναμη (!), γιατί είναι κρίμα να μπλοκάρεις τον έως τώρα επιτυχημένο θηλασμό σας.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Μητρικός Θηλασμός
Fun page
Υποστηρικτική Oμάδα Μητρικού Θηλασμού
Απανταχού θηλάζουσες

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *