Θες να θηλάσεις κορίτσι μου;” Ναι, απάντησα! (ιστορία θηλασμού)

Θες να θηλάσεις κορίτσι μου;” Ναι, απάντησα! (ιστορία θηλασμού)

Ιστορία θηλασμού της μαμάς Έλενας

Μόλις έμεινα έγκυος αποφάσισα ότι θέλω να θηλάσω το μωρό μου. Παρέμεινα απληροφόρητη όμως. Γέννησα με καισαρική λόγω έλλειψης αμνιακού υγρού στις 41 βδομαδες και 3 μέρες, ένα υγιέστατο αγοράκι 3900!   

Μου τον έφεραν μετά από μια ώρα για 10 λεπτά… Η μαία μου είπε ότι τώρα θα αρχίσει να φουσκώνει το στήθος μου αλλά να μην βάλω το παιδί στο στήθος επειδή την τρίτη μέρα κατεβαίνει το γάλα… Την δεύτερη μέρα πονούσα… Πάλι μου είπε να μην τον βάλω στο στήθος, (μόνο που το θυμάμαι κοκκινίζω από το θυμό μου). Εν τω μεταξύ του έδιναν ξένο!

Έκλαιγε το μωρό μου και μου είπαν ότι ίσως έχει δυσανεξία στη λακτόζη επειδή τους είπα ότι περιστασιακά με πειράζει το γάλα. 10,5 ευρώ το κουτί χωρίς λόγο! Δηλητηρίαζαν το μωράκι μου… Την τρίτη μέρα τον έβαλα στο στήθος 3 λεπτά στο ένα και 3 στο άλλο και μέχρι το βράδυ τον έβαζα 10 λεπτά στο στήθος ανά γεύμα! Πονούσα…

Το επόμενο πρωί ήρθε η ίδια μαία και μου είπε ψιθυριστά: “έχω ένα βαλιτσάκι με 10 κουτιά γάλα και δώρο κρέμες μόνο 50 ευρώ…” της είπα θα το σκεφτώ ενώ υπέφερα από τον πόνο στο στήθος. Παρεμπιπτόντως πέρασε η παθολόγος -σύζυγος του γυναικολόγου μου- για να δει πως πάμε και με ρώτησε αν έχω γάλα και της είπα: κάτι έχω αλλά πονάω. Και μου απάντησε με ύφος: Ε, άμα δεν έχεις μέχρι τώρα… ξέχνα το! Δεν έχεις γάλα! Να σου δώσουμε χάπι να ησυχάσεις!

Ευτυχώς το βράδυ γύρισε από την άδειά της η μαία που τελικά με έσωσε από αυτή την καταδίκη Μόλις με είδε με ρώτησε: “θες να θηλάσεις κορίτσι μου;” Ναι, απάντησα! Τότε μου άρχισε μαλάξεις… Μου έκανε αντλήσεις με χειροκίνητο θήλαστρο όλο το βράδυ μέχρι που χαλάρωσε το στήθος μου!! Κάθε 2 ώρες μου έφερνε τον μικρο, ο οποίος δυστυχώς έφτασε να πίνει 60ml ξένο. Έπινε το μωρό μου, έπινε!! Έπινε το γάλα που ΔΕΝ είχα.

Την επομένη βγήκαμε από την κλινική και πήγαμε σπίτι μας. Δεν τον έβγαζα από το στήθος σχεδόν καθόλου. Το ξένο το πέταξα… Τα αυτιά μου τα έκλεισα και άνοιξα την καρδιά μου για να φάει το μωρό μου σωστά, φυσικά.

Σας γράφω με βουρκωμένα μάτια από θυμό, για κάποιες μαίες που τις νοιάζει μόνο να πάρουν προμήθεια από την εταιρεία γαλάτων, αλλά και από χαρά και περηφάνια που είμαστε 14 μηνών πλέον και συνεχίζουμε!!

Χάρη στη μαία Νατάσα και στη σελίδα σας που με οδηγήσετε και με οδηγείτε ακόμα και σήμερα! Η σωστή πληροφόρηση είναι το παν! Ευχαριστώ και το μωράκι μου που ήταν τέλειος πολεμιστής και τα καταφέραμε!!

Ευχαριστούμε την Έλενα που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και μοιράστηκε μαζί μας τη δική της εμπειρία θηλασμού και την όμορφη φωτογραφία, στα πλαίσια εορτασμού της 22ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού! Περιμένουμε και τις δικές σας ιστορίες ή/και φωτογραφίες θηλασμού στο editor[at]mitrikosthilasmos.com

Διαβάστε περισσότερες ιστορίες θηλασμού ΕΔΩ
Δείτε όλη την εορταστική συλλογή φωτογραφιών ΕΔΩ

Μητρικός Θηλασμός
Fun page
Υποστηρικτική Oμάδα Μητρικού Θηλασμού
Απανταχού θηλάζουσες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *