Ο επιμένων νικά! (Ιστορία θηλασμού)

Ιστορία θηλασμού της Μαρίας

Με λένε Μαρία. Έχω δυο μικρά παιδάκια! Τον γιο μου 3 ετών και την κόρη μου 15 μηνών. Πριν γεννήσω το πρώτο μου παιδάκι ήμουν σίγουρη ότι θα το θηλάσω και είχα ενημερωθεί αρκετά γι’ αυτό διαβάζοντας βιβλία!!!!  


Στην πραγματικότητα όμως δεν ήταν τόσο εύκολη υπόθεση… Οι θηλές μου από την πρώτη μέρα είχαν πληγωθεί πολύ, η μια είχε κοπεί στη μέση και έτρεχε αίμα!!!

Όλοι μου έλεγαν να σταματήσω να θηλάζω γιατί πονούσα αφάνταστα. Η θέληση μου όμως να θηλάσω το μικρό μου ήταν μεγαλύτερη… Παρά τους πόνους μου θήλαζα ασταμάτητα με δάκρυα στα μάτια… αυτό κράτησε 1,5 μήνα περίπου… και μετά όλα ήταν ένα απλό παιχνίδι!!!

Δυστυχώς τον γιο μου τον θήλασα “μόνο” 15 μήνες διότι ήμουν έγκυος στην κόρη μου και δεν γνώριζα ότι επιτρέπεται ο θηλασμός.

Πίστευα ότι στο δεύτερο παιδάκι δεν θα είχα τα ίδια προβλήματα αλλά γελάστικα!! Όχι μόνο πέρασα τα ίδια αλλά και χειρότερα. Αβάσταχτοι οι πόνοι και μεγαλύτερες οι πληγές!!! Και δεν έφτανε αυτό… είχα παράλληλα και τον γιο μου που ήταν 21 μηνών και ήθελε και αυτός την προσοχή μου και ζητούσε 1002 πράγματα την ώρα που θήλαζα.

Είπα δεν θα αντέξω. Κάθε φορά που ήταν να θηλάσω την μπέμπα μου ούρλιαζα δυνατά και με άκουγε όλη η γειτονιά. Και αυτή την φορά κράτησε αυτό 1,5-2 μήνες περίπου.

Και πάνω που όλα πήγαιναν μια χαρά όταν ήταν η μπέμπα μου 7 μηνών μου κάνει απεργία θηλασμού για 1 ολόκληρο μήνα. Αναγκάστηκα να δώσω σκόνη… έκλαιγα όλη μέρα και δεν ήθελα να το δεχτώ. Μα ήταν τόσο μικρούλα ακόμα για να σταματήσει να θηλάζει!!!!

Όλοι μου έλεγαν ότι δεν πειράζει…καλά είναι και 7 μήνες…όμως εγώ δεν το έβαλα κάτω. Ενημερώθηκα σε μια ομάδα θηλασμού για τον επαναγαλακτισμό… νοίκιασα ένα νοσοκομειακό θήλαστρο και έκανα κάθε 1½ ώρες αντλήσεις… και αυτό με 2 παιδιά… ένα σωρό δουλειές… και με ξενύχτι (έκανα και την νύχτα 2 x αντλήσεις).

Και με μεγάλη υπομονή και επίμονη κατάφερα να κάνω την κόρη μου να ξαναπιάσει το στήθος και να θηλάσει!!! Δεν θα ξεχάσω την πρώτη νύχτα που κοιμήθηκε χωρίς να πιει ξένο γάλα… Όλο αυτό κράτησε 3 εβδομάδες και από τότε θηλάζουμαι ασταμάτητα και πολλές φορές την ημέρα!!!!

Ελπίζω να συνεχιστεί για πολύ ακόμα αυτό το όμορφο ταξίδι του θηλασμού που δεν το αλλάζω με τίποτα. Όποια μανούλα θέλει πραγματικά να θηλάσει τα καταφέρνει. Θέλει υπομονή και επιμονή. Εύχομαι όλες οι μέλλουσες μανούλες να αποφασίσουν να θηλάσουν τα μωράκια τους και να ζήσουν αυτό το όμορφο ταξίδι του θηλασμού που προσφέρει πολλά και στο μωρό αλλά και στην ίδια την μάνα!!!

Μαρία Χριστοφιλέα

Ευχαριστούμε την Μαρία που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και μοιράστηκε μαζί μας τη δική της ιστορία θηλασμού στα πλαίσια εορτασμού της 22ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού! Περιμένουμε και τις δικές ιστορίες ή/και φωτογραφίες θηλασμού στο editor[at]mitrikosthilasmos.com

Διαβάστε περισσότερες ιστορίες θηλασμού ΕΔΩ

Μητρικός Θηλασμός
Fun page
Υποστηρικτική Oμάδα Μητρικού Θηλασμού
Απανταχού θηλάζουσες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *