Είχα στόχο να αποθηλάσω όταν το παιδί θα ήταν έτοιμο. Μόνο έτσι δεν έγινε όμως…

Είχα στόχο να αποθηλάσω όταν το παιδί θα ήταν έτοιμο. Μόνο έτσι δεν έγινε όμως…

Ιστορία θηλασμού
της μαμάς Τζένης

Θα ήθελα να μοιραστώ και ‘γω τη δική μου ιστορία για το πως σταμάτησα να θηλάζω το πρώτο μου παιδί χωρίς να υπάρχει λόγος τελικά… Θήλαζα κανονικά 8 μήνες αποκλειστικά και μόνο, μέχρι που έμαθα ότι είμαι ξανά έγκυος. 

Πριν γεννήσω το πρώτο παιδί έλεγα και ήθελα πολύ να θηλάσω μέχρι να φτάσει ενός χρονών και μετά βλέπαμε. Στη συνέχεια όμως ήξερα ότι δε θα σταματούσαμε εκεί! Λάτρευα να θηλάζω το μωρό μου και είχα βάλει στόχο να σταματήσω όταν θα είναι πια έτοιμος. Μόνο έτσι δεν έγινε όμως….

Όταν λοιπόν ήρθε μια μέρα η παιδίατρος στο σπίτι και ενώ εγώ ήμουν 2 μηνών έγκυος και ο μικρός μου 9 μηνών, μου είπε και επέμενε ότι έπρεπε να σταματήσω πλέον για καλό δικό μου και για το έμβρυο.

Μου έβαλε στο μυαλό ότι δε θα έχω ενέργεια και ότι αν θηλάζει το παιδί και τρέφετε και το έμβρυο από μένα δεν θα έχω δύναμη για τίποτα και ότι θα μου πέσουν μαλλιά θα χαλάσουν δόντια κτλ. Δεν ήμουν ενημερωμένη τότε βέβαια με όσα αφορούν τον θηλασμό οπότε σταμάτησα να θηλάζω.

Ήμουν χάλια δεν μπορούσα να παίρνω το μωρό αγκαλιά γιατί δεν άντεχα να το βλέπω να ψάχνει να θηλάσει. Κλαίγαμε παρέα με αποτέλεσμα να το βάζει η ο άντρας μου η η μαμά μου για ύπνο. Κατάφερε με τα πολλά και έμαθε το μπιμπερό και το ξένο γάλα.

Εγώ όμως δε το ξεπέρασα ποτέ το γεγονός ότι το μωρό μου δεν ήταν έτοιμο να αποθηλάσει και έφταιγα εγώ που δεν είχα ενημερωθεί σωστά. Αργότερα έμαθα ότι όχι μόνο μπορείς να θηλάσεις όσο είσαι έγκυος αλλά και αφού γεννήσεις γίνετε να  θηλάζεις και τα 2 παιδιά μαζί.

Σήμερα το δεύτερο αγοράκι μου είναι 14 μηνών και δεν έχει δοκιμάσει πότε ξένο γάλα. Έχουμε σκοπό να συνεχίσουμε μέχρι να είναι έτοιμος ο ίδιος να αποθηλασει. Να μη πω ότι το έχω βάλει στόχο!!!!

Θέλω λοιπόν να πω σε όλες τις μανούλες και σε όσες περιμένουν και έχουν σκοπό να θηλάσουν τα μωράκια τους, να ενημερωθούν και να μη τα παρατάνε με την πρώτη δυσκολία.

Ευχαριστούμε την Τζένη που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και μοιράστηκε μαζί μας τη δική της ιστορία θηλασμού, στα πλαίσια εορτασμού της 22ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού! Περιμένουμε και τις δικές σας ιστορίες ή/και φωτογραφίες θηλασμού στο editor[at]mitrikosthilasmos.com

Διαβάστε περισσότερες ιστορίες θηλασμού ΕΔΩ
Δείτε όλη την εορταστική συλλογή φωτογραφιών ΕΔΩ

Μητρικός Θηλασμός
Fun page
Υποστηρικτική Oμάδα Μητρικού Θηλασμού
Απανταχού θηλάζουσες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *