Ξαφνικά τη νύχτα ξυπνάει πιο συχνά και γκρινιάζει. Να δώσω ξένο γάλα;

Ξαφνικά τη νύχτα ξυπνάει πιο συχνά και γκρινιάζει. Να δώσω ξένο γάλα;

Απαντά η Χρυσή Καλοπίση
Μαία, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Έχω ένα μωράκι 8 μηνών. Με το θηλασμό τα πάμε πολύ καλά από την πρώτη μέρα. Επέμενα πολύ και δεν χρειάστηκε ποτέ να του δώσω ξένο γάλα. Το θέμα είναι ότι εδώ και λίγες μέρες κάνει πολύ ανήσυχο ύπνο και μάλιστα από εκεί που ξυπνούσε 1-2 φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας πλέον ξυπνάει 3-4 φορές και γκρινιάζει.

Ο άντρας μου υποστηρίζει ότι καλό θα ήταν να του δώσουμε ξένο γάλα για να κοιμάται πιο ήρεμα και περισσότερες ώρες. Πιστεύει πως θα του γίνει συνήθεια και δεν θα κοιμάται καλά. Προσωπικά δεν με πειράζει η κούραση ούτε η εξάντληση που αισθάνομαι. Δεν το βρίσκω λογικό να του δώσω ξένο γάλα από την στιγμή που δεν υπάρχει κάποιο θέμα με το δικό μου.

Βασιλική, Θεσσαλονίκη
06/03/2014

Αγαπητή Βασιλική,
δεν υπάρχει κανένας λόγος να δώσετε ξένο γάλα. Το μωρό σας δεν ξυπνάει από πείνα αλλά όπως η μεγάλη πλειοψηφία των βρεφών της ηλικίας αυτής, ξυπνάει επειδή ετοιμάζεται να μπουσουλήσει ή να περπατήσει.

Οι περισσότερες μητέρες περιγράφουν πως τα βρέφη στη φάση αυτή ξυπνούν τη νύχτα και κάνουν πρόβα για μπουσούλημα μισοκοιμισμένα μέσα στην κούνια! Άλλα πάλι γύρω στον 9ο με 10ο μήνα σηκώνονται όρθια στα κάγκελα μέσα στο σκοτάδι και ορισμένα δυσκολεύονται και να ξανακοιμηθούν.

Έπειτα ας μην ξεχνάμε ότι στην ηλικία αυτή τα περισσότερα μωρά βγάζουν δοντάκια κι αυτό τους προκαλεί γκρίνια και αναστάτωση μέρα-νύχτα!

Άρα υπομονή, υπομονή και πάλι υπομονή! Μια χαρά είναι 3-4 φορές μέσα στη νύχτα!!! Γνωρίζω καλά κάτι τύπους που ξυπνούσαν κάθε 1 ώρα και κάτι άλλους που έμεναν ξύπνιοι για 2-3 ωρίτσες μέσα στη νύχτα μέχρι να καταφέρουν να περπατήσουν!!!!!!!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *