8 Μαρτίου 2014 | Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

8 Μαρτίου 2014 | Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου γιορτάζεται η Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας (Διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών). Μια γιορτή που έχει τις ρίζες της στις διαμαρτυρίες των γυναικών στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, που ζητούσαν ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας καθώς και δικαίωμα ψήφου.


Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, που φέτος έχει θέμα «Εμπνέοντας Αλλαγή», το mitrikosthilasmos.com εύχεται Χρόνια Πολλά σε όλου του κόσμου της γυναίκες και προτρέπει όλες τις θηλάζουσες να υψώσουν με κάθε τρόπο τη φωνή τους, να διεκδικήσουν το δικαίωμά το δικό τους και των παιδιών τους στον θηλασμό, να μοιραστούν τις προσωπικές τους ιστορίες θηλασμού και να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για άλλες μητέρες ώστε να βοηθήσουν στην αλλαγή του κλίματος που επικρατεί, δλδ να απαγκιστρωθούμε ως κοινωνία από την αναίτια χρήση τεχνητού γάλατος για βρέφη και να πάψει το αυτονόητο που είναι ο μητρικός θηλασμός, να αποτελεί το ζητούμενο!

Το mitrikosthilasmos.com δημοσιεύει αληθινές ιστορίες θηλασμού, τις οποίες μπορείτε να δείτε εδώ.

Μπορείτε να στείλετε και τη δική σας ιστορία στο editor@mitrikosthilasmos.com

Στην παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google! 

Σήμερα που γιορτάζουν οι γυναίκες όλου του κόσμου η Google αποφάσισε και πάλι να τις τιμήσει μέσα από ένα ακόμη doodle!

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Η Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον ΟΗΕ, ο οποίος κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου να γιορτάσουν την ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών.

Είναι μια μέρα κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη της ισότητας, και την αξιολόγηση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία. Παραδοσιακά, ενώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών και ακτιβιστές διαδηλώνουν σε όλο τον κόσμο για να κάνουν γνωστά τα αιτήματά τους για βελτίωση της θέσης των γυναικών, καθώς και να εορτάσουν τις νίκες και τα επιτεύγματα του κινήματος.

Η Παγκόσμια ημέρα των γυναικών ξεκίνησε ως ένας εορτασμός στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Ρωσίας, καθώς και του πρώην σοβιετικού μπλοκ. Σήμερα, σε πολλές περιοχές, η ημέρα έχει χάσει το πολιτικό της νόημα, και έχει γίνει απλώς μια ευκαιρία για τους άνδρες να εκφράσουν την αγάπη τους για τις γυναίκες όπως συμβαίνει και με τη Γιορτή της Μητέρας και την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Σε άλλες περιοχές, ωστόσο, η αρχική παραμένει ισχυρή η αρχική πολιτική σημασία της ημέρας για την υποστήριξη της ενδυνάμωσης και της ισότητα των γυναικών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *