Υπέρ του θηλασμού ο Πάπας Φραγκίσκος! Προέτρεψε τις μητέρες να θηλάσουν τα μωρά τους εντός της Καπέλα Σιστίνα!

Υπέρ του θηλασμού ο Πάπας Φραγκίσκος! Προέτρεψε τις μητέρες να θηλάσουν τα μωρά τους εντός της Καπέλα Σιστίνα!

Να θηλάσουν τα μωρά τους εντός της Καπέλα Σιστίνα, στο Βατικανό, προέτρεψε ο Πάπας Φραγκίσκος τις μητέρες στα πλαίσια της ετήσιας τελετής.

Ο Πάπας Φραγκίσκος βάφτισε συνολικά 32 μωρά στο διάσημο παρεκκλήσι και απευθυνόμενος προς τις μητέρες, προτού βαφτίσει το μωρό ενός ζευγαριού που παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο, τις προέτρεψε να μην ντρέπονται να θηλάσουν τα πεινασμένα τους παιδιά.

«Σήμερα θα ψάλει η χορωδία, αλλά η πιο όμορφη χορωδία από όλες, είναι τα βρέφη που κάνουν θόρυβο. Κάποια θα κλάψουν γιατί νιώθουν άβολα ή γιατί πεινάνε. Αν πεινάνε, εσείς μητέρες, να τα ταϊσετε, χωρίς να το σκεφτείτε δεύτερη φορά. Γιατί είναι οι πιο σημαντικοί άνθρωποι εδώ» είπε κατά την ομιλία του ο Πάπας.

Μεταξύ των μωρών που βάφτισε ο Ποντίφικας ήταν και αυτό ενός ζευγαριού που παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο, τελετή που η Καθολική Εκκλησία δεν αναγνωρίζει και αποτελεί πρωτοφανή κίνηση.

Αλλά όπως έχει δηλώσει ο Πάπας, που έχει εκπλήξει πολλάκις το ποίμνιο ξεφεύγοντας από τους κανόνες και το εθιμοτυπικό, η Εκκλησία δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζει αυτά τα παιδιά, σαν πιστούς «β’ κατηγορίας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *