Γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη να μειωθεί η παραγωγή μου;

Γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη να μειωθεί η παραγωγή μου;

Μαία, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας ΙBCLC

Καλησπέρα σας.
Σας γράφω διότι είμαι πολύ στενοχωρημένη. Θηλάζω αποκλειστικά από την αρχή τoν 2½ μηνών γιο μου.

Όλο αυτό το διάστημα το χαρακτηριστικό μου ήταν η υπερπαραγωγή γάλακτος καθώς στο 2ωρο-3ωρο από τον
τελευταίο θηλασμό ένιωθα το στήθος μου υπερφορτωμένο, με αποκορύφωμα την τελευταία εβδομάδα που ούτε 3ωρο καλά καλά δεν έκλεινα και- ειδικά τη νύχτα- έρεε το γάλα από μόνο του στα ρούχο μου.

Το μωρό έπαιρνε γύρω στα 200γρ. την εβδομάδα. Ξαφνικά πριν από 3 μέρες περίπου τα πράγματα άλλαξαν. Έχω πάψει πλέον να νιώθω το στήθος μου υπερφορτωμένο. Για την ακρίβεια θα χαρακτήριζα την αίσθηση ως “ζελέ”. Βέβαια όταν το πιέζω βγάζει γάλα.

Το μωρό ενώ τη νύχτα κοιμόταν 23.00-5.30 και μετά έτρωγε ανά δίωρο το πρωί και ανά 3ωρο ή και 4ωρο μέσα στη μέρα, τώρα κοιμάται 23.00 -3.30, τρώει σταθερά ανά δίωρο και ίσως και συχνότερα… Συνήθως όταν τρώει ηρεμεί αλλά αυτό δεν είναι απόλυτο. Πολλές φορές, ενώ έχει μόλις φάει τρώει τα χέρια του, όμως όταν του προσφέρω το στήθος δεν το παίρνει.

Έχουν μειωθεί συνολικά οι ώρες που κοιμάται μέσα στη μέρα και τη νύχτα και έχει και λίγη γκρίνια… Ενώ το ένα στήθος του αρκούσε, τώρα σε πολλά από τα γεύματα τον βάζω και από τα δύο στήθη.

Τί συνέβη ακριβώς από τη μια μέρα στην άλλη; Μήπως το γάλα μου δεν αρκεί; Πρέπει να του δώσω συμπλήρωμα; Έχει μειωθεί η παραγωγή μου;

Σκεφτόμουν αυτά τα ροφήματα θηλασμού για αύξηση της παραγωγής όμως περιέχουν τριγωνέλα και έχω ακούσει πως αν κανείς πάσχει από θυρεοειδοπάθεια όπως εγώ ας την αποφύγει. Τί μου προτείνετε; Περιμένω να κλείσει η εβδομάδα για να τον ζυγίσω έπειτα από την αλλαγή που σας αναφέρω παραπάνω.

Κατερίνα-Άννα, Αθήνα
07/10/2013
Αγαπητή Κατερίνα – Άννα,
το πρόβλημα σου χρήζει ανάγκης επίσκεψης ειδικού. Θα σου συνιστούσα να σε δει ένας καλός επαγγελματίας υγείας, ώστε να πάρει ένα καλό ιστορικό από εσένα (έχεις και θυρεοειδοπάθεια) και διότι περιγράφεις την αίσθηση “ζελέ”.

Δεν ανέφερες ότι το βρέφος δεν προσλαμβάνει βάρος, άρα δεν ανάγεται το πρόβλημα εκεί. Σε καμία περίπτωση δεν θα σού συνιστούσα την χρήση τριγωνέλας χωρίς την επίβλεψη και παρακολούθηση τού βρέφους και εσένα από επαγγελματία.

Καλή δύναμη στην προσπάθεια σου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *