Υπάρχουν τροφές που να βοηθούν στην αύξηση του γάλακτος;

Υπάρχουν τροφές που να βοηθούν στην αύξηση του γάλακτος;

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
www.Diatrofi-diaita.gr

Καλησπέρα σας! Το μωρό μου είναι δυο μηνών! Το γάλα μου λόγω λάθος συμβουλών άρχισε να μειώνεται, κάνω προσπάθειες για επαναγαλακτισμό! Θα ήθελα τις συμβουλές σας αν υπάρχουν τροφές που να βοηθούν στην αύξηση του γάλακτος η όχι!

Επίσης θα ήθελα να ξεκινήσω μια σωστή διατροφή για να χάσω τα παραπάνω κιλά γιατί έχουν αρχίσει να με ρίχνουν πολύ ψυχολογικά, χωρίς όμως να στερίσω από το μωρό μου τον θηλασμό! Ξεκίνησα την εγκυμοσύνη στα 65 κιλά με 1.73 ύψος και έφτασα τα 82. Τώρα είμαι 72 κιλά εδώ και έναν μήνα κολλημένη!

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Νίκη, Κορωπί

14/06/2013

Είμαι της άποψης πως δεν υπάρχουν “μαγικές” τροφές, για να αυξήσουν την παραγωγή του γάλακτος. Μελέτες αναφέρονται στη μαγιά μπύρας, σε κάποια τσάγια (όπως ο μάραθος), o άνηθος, η βρώμη… Κατά τον θηλασμό, “σχεδόν” όλα επιτρέπονται!

Η καλή ψυχολογία σου, αλλά και η συμπαράσταση από τους γύρω σου, θα κάνουν την προσπάθειά σου για επαναγαλακτισμό… πολύ ευκολότερη!

Να ξεκουράζεσαι καλά, να ενυδατώνεσαι και να διατρέφεσαι σωστά, αλλά όχι να τρως πολλά Υπάρχει μεγάλη διαφορά σε αυτό.

Για να σου δώσω να καταλάβεις λοιπόν, κατά τον θηλασμό χρειαζόμαστε περίπου 500 θερμίδες παραπάνω, που δεν είναι και πολλές! Αν εσύ έχεις αυξημένη όρεξη και υπερβαίνεις στην ποσότητα, σίγουρα και η απώλεια κιλών θα είναι δύσκολη!

Ο θηλασμός, βοηθά στην απώλεια των κιλών, αλλά αν η προσλαμβανόμενη ενέργεια είναι μεγαλύτερη από την ενέργεια που χρειάζεσαι, τότε ναι, δεν θα μπορέσεις να χάσεις τα κιλά σου. Ένας επιστήμονας στο χώρο της διατροφής, θα σε βοηθήσει και θα σου δώσει συμβουλές για αυτό.

Θα πρέπει όμως να είσαι σίγουρη πως γνωρίζει το αντικείμενο, για να μην στερηθείς τόσο εσύ, όσο και το παιδί σου θρεπτικών συστατικών. Η θρεπτική αξία του γάλακτος μειώνεται σε υποσιτισμένες μητέρες που θηλάζουν τα μικρά τους!

1 Σχόλιο

  1. Αν μου επιτρέπεις Νίκη, σαν νέα μανούλα και εγώ να σου πω να μην αγχώνεσαι για τα κιλά. Όπως και εσύ ετσί ήμουν και εγώ και άρχισα να χάνω ξανα περίπου στο εξάμηνο. Όσο για το γάλα, όπως επισήμανε η κ.Παπαδοπούλου ενυδάτωση και πάλι ενυδάτωση.

    Φιλικά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *