Στενή σχέση μαμάς-μωρού και βρεφικός σταθμός

Στενή σχέση μαμάς-μωρού και βρεφικός σταθμός

Παιδίατρος

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το έργο σας.
Είμαι μια μητέρα ενός μωρού 10 μηνών το οποίο θηλάζω αποκλειστικά από την πρώτη στιγμή. Από νεογέννητο είναι πολύ δύσκολο στον ύπνο δεν κοιμόταν σχεδόν καθόλου την ημέρα και την νύχτα με τα χίλια ζόρια στο στήθος μου και μόνο, να σημειωθεί πως είχε Γ.Ο.Π μέχρι 7 μηνών. Πιπίλα δεν παίρνει αν και το έχω προσπαθήσει.

Κοιμόμαστε ακόμα στο ίδιο κρεβάτι, βολεύει και τις δύο μας με τον θηλασμό. Δεν έχει κοιμηθεί ποτέ σε κούνια, πορτ μπεμπέ ή σε καρότσι πάνω από 25 λεπτά, δεν πάει σε άλλη αγκαλιά εκτός από την δική μου (δεν έχουμε γιαγιάδες κοντά μας και είμαστε μαζί συνέχεια, δεν δουλεύω κιόλας, προς το παρόν) και κλαίει με το που την πλησιάζει άνθρωπος!! Είναι αρκετά ζωηρή και συγχρόνως ανασφαλής.

Όλα αυτά τα θεωρώ φυσιολογικά και πιστεύω πως με τον καιρό θα αλλάξουν, αυτό που με προβληματίζει και χρειάζομαι πραγματικά την συμβουλή σας, είναι πως από την επόμενη εβδομάδα θα την στείλω σε βρεφικό σταθμό.

Πως θα κοιμάται το μεσημέρι χωρίς να την θηλάζω και χωρίς εμένα και χωρίς πιπίλα ή έστω μια παρηγοριά (δεν έχει κάτι αγαπημένο) και σε κούνια που δεν έχει κοιμηθεί ποτέ. Τι να περιμένω και πως να την προετοιμάσω.

Να αντλώ γάλα και να το στέλνω στον σταθμό ή δεν χρειάζεται μετά το φαγητό και γάλα;

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Αγγελική, Καισαριανή
06/09/2013
Αγγελική συγχαρητήρια που κατάφερες και θήλασες την μπέμπα σου 10 μήνες και φυσικά συνεχίζεις.

Είσαστε σε μια πολύ στενή σχέση που δεν αποτελεί κακό απαραίτητα εφόσον το απολαμβάνετε και οι δυο. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δυσκολευτεί στον παιδικό σταθμό όμως είναι αναμενόμενο και λόγω της ηλικίας, μόλις δέκα μηνών! και λόγω της στενής σχέσης που μας περιέγραψες.

Θα σε συμβούλευα δυο πράγματα. Να αναπτύξεις μια καλή επικοινωνία με την βρεφοκόμο που θα αναλάβει την κόρη σου η οποία και θα πρέπει να έχει χειριστεί παιδιά με παρόμοια ιστορία και θα πρέπει να έχει την υπομονή και τις γνώσεις να χειριστεί τον αποχωρισμό σας.

Αυτό που σίγουρα θα χρειαστείτε είναι αρκετό χρόνο και πολύ αγκαλιά τόσο από εσένα όσο και από αυτούς που θα την φροντίζουν.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *