Το μωρό δεν θέλει μπιμπερό και η νταντά δεν το αναλαμβάνει

Το μωρό δεν θέλει μπιμπερό και η νταντά δεν το αναλαμβάνει

Μαία

Γεια σας, συγχαρητήρια για την προσφορά σας!
Έχω ένα κοριτσάκι 2 μηνών και θηλάζω απ’ την πρώτη στιγμή χάρη σε εσάς. Όταν εδραιώθηκε ο θηλασμός μου πάνω στο μήνα άρχισα να κάνω και τράπεζα σε σακουλάκια για όταν θα λείπω.

Η μικρή μου γεννήθηκε 3600 κιλά και τώρα είναι στα 5100, πράγμα που δηλώνει ότι της αρκεί το γάλα μου. Το πρόβλημα είναι ότι χρειάστηκε να λείψω για κάποιες ώρες μια μέρα και ενώ ταΐστηκε κανονικά απ’ τους θείους της με δυο μπιμπερό, έκτοτε το βλέπει και κλαίει… (σημειωτέον ότι πριν από αυτό το περιστατικό έπινε κανονικά το γάλα μου απ’ το μπιμπερό όποτε της το δίναμε).

Διάβασα με λεπτομέρεια όλα τα σχετικά μηνύματα από τις υπόλοιπες μανούλες και δοκίμασα αυτά που προτείνετε μέρα με την μέρα χωρίς αποτέλεσμα. Έκανα πρόβες απουσίας να μην με βλέπει και να μην με μυρίζει, πήρα διάφορα είδη μπιμπερό και πιπίλες καουτσούκ και σιλικόνης, ζέστανα την θηλή να μην της ξενίζει, προσπάθησα με κουταλάκι (που να δώσεις ολόκληρο μπιμπερό με το κουταλάκι…), προσπάθησα και με σύριγγα…

Το θέμα είναι ότι μόλις γεύεται πιπίλα αρχίζει και ουρλιάζει πάρα πολύ πριν καν δοκιμάσει το γάλα μου, εννοείται πως ότι πέσει στο στόμα το φτύνει.. σταματάει μόνο όταν εξαντληθεί πλήρως απ’ το κλάμα. Την τελευταία φορά που έλειψα κάποιες ώρες την βρήκα πλήρως εξουθενωμένη και απ’ το ζόρι της που έκλαιγε έσπασε και ένα αγγειάκι στο μάτι της.

Ξέκινησα με τις καλύτερες προθέσεις με τον θηλασμό όμως δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα φτάσουμε στο σημείο να μην μπορούμε καθόλου χώρια. Αρχές Μαΐου πάω για δουλειά και η κοπέλα που έχω βρει δεν θα αναλάβει την ευθύνη της μπέμπας αν δεν έχει μάθει το μπιμπερό…

Ο,τι μου προτείνετε θα το τηρήσω με ευλάβεια, σας παρακαλώ βοηθήστε με.
Ελένη, Αθήνα

30/04/2013
Καλημέρα Αθηνά,
Συγχαρητήρια καταρχάς για την προσπάθεια σου να μεγαλώνεις θηλάζοντας ένα μωρό παρόλο που εσύ γυρνάς στην δουλειά σου τόσο νωρίς.

Όσο αφορά το μικρό πρόβλημα με την θηλή του μπιμπερό νομίζω ότι θα βρεθεί μια λύση στην συνέχεια, όταν ο αποχωρισμός σας δομηθεί σε σταθερή καθημερινή βάση.

Ο θηλασμός καλύπτει και άλλες ανάγκες του βρέφους εκτός από την τροφή. Σήμερα που η απουσία σου δεν είναι σταθερή το βρέφος αδημονεί την επιστροφή σου διεκδικώντας το με την άρνηση του μπιμπερό ή του οποιουδήποτε άλλου γάλακτος εκτός από το στήθος.

Σύντομα και μετά την επιστροφή σου στην εργασία θα μάθει να περιμένει την επιστροφή σου στην πραγματική της ώρα και να καλύπτει στο διάστημα αυτό τις ανάγκες για τροφή από μπιμπερό ή άλλο.

Συμβουλή διάλεξε ένα τρόπο να δίνεις στο μωρό σου το γάλα και αυτός ο τρόπος να είναι πάντα ο ίδιος.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *