Επιστροφή στη δουλειά αλλά το μωρό δεν πιάνει μπιμπερό!

Επιστροφή στη δουλειά αλλά το μωρό δεν πιάνει μπιμπερό!

ΕΡΩΤΗΣΗ

Κατ’ αρχήν σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας στο ερώτημα μου αλλά θα χρειαστώ ακόμα την βοήθειά σας.

Δοκίμασα να της δώσω το δικό μου το γάλα σε μπιμπερό που το έβγαλα με θήλαστρο και δεν το δέχεται ούτε αυτό. Το μπιμπερό δεν της το δίνω εγώ αλλά ο μπαμπάς ή η γιαγιά . Ο παιδίατρος μου είπε ότι είναι πολύ πεισματάρα και δεν δέχεται το μπιμπερό.

Έχω πανικοβληθεί γιατί σε λιγότερο από 10 μέρες πιάνω δουλειά και δεν έχω βρει ακόμα λύση στο θέμα του φαγητού της. Δεν θέλω να της κόψω το δικό μου το γάλα. Μήπως υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να δεχτεί το μπιμπερό;

Σας ευχαριστώ
Μαρία Μ., Αθήνα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

Γεια σας,

είναι απόλυτα αναμενόμενο για το μωράκι σας που τόσο καιρό θήλαζε να αρνείται το μπιμπερό από εσάς. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει στη αρχή τουλάχιστο να δίνει το γεύμα κάποιος άλλος και όχι εσείς.

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τη σύσταση που σας δόθηκε ήδη από την ομάδα του μητρικού θηλασμού ότι θα μπορούσατε να κάνετε μια ατομική τράπεζα γάλακτος. Στους τρεις μήνες η γαλουχία έχει πλέον εγκατασταθεί και αυτό μπορεί να γίνει απλά με τη βοήθεια ενός ηλεκτροκίνητου θηλάστρου όχι απαραίτητα νοσοκομειακού.

Είναι κρίμα εφόσον καταβάλατε την προσπάθεια να τη θηλάσετε ως τώρα να μη συνεχίσετε για ακόμα λίγο (η σύσταση από τον Παγκόσμιο οργανισμό υγείας είναι 6 μήνες αποκλειστικός μητρικός θηλασμός).

Υπάρχουν ωστόσο μωρά που αρνούνται το μπουκάλι ακόμα και από άλλα πρόσωπα λόγω του διαφορετικού μηχανισμού κατάποσης.

Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να βοηθήσετε το μωρό σας να εξοικειωθεί δίνοντας το γάλα αρχικά με μια σύριγγα σιγά σιγά, στη συνέχεια περνώντας σε κλειστό ποτηράκι ειδικό για την ηλικία του και τέλος ξαναπροσπαθώντας με το μπιμπερό.

Ελπίζω οι προτάσεις αυτές να σας βοηθήσουν.

ΠαιδίατροςMSc, MRCPCH, PgDip (Allergy)
 Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας I.B.C.L.C.
www.paedhealth-development.gr

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

1 Σχόλιο

  1. Αντιμετώπισα κ εγω το ίδιο πρόβλημα.
    Χρειάζεται να προσπαθήσεις να του δίνεις με μπιμπερό καθημερινά τουλαχιστον δύο φορές κ σιγα σιγα θα συνηθίσει. Στην αρχή εμενα δεν ηθελε καθολου την θηλή, αργοτερα την πιπίλισε κ στο τέλος ήπιε.
    Επίσης μόνο απο εμενα δεχτηκε το μπιμπερο κ απο κανεναν άλλον. Το μωρό θελει τον χρόνο του και θα συνηθίσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *