Τοποθετώ το παιδί συνέχεια στο στήθος αλλά γκρινιάζει

Τοποθετώ το παιδί συνέχεια στο στήθος αλλά γκρινιάζει

Μαία, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας ΙBCLC

Έχω ένα αγοράκι 5 μηνών, τον θηλάζω αποκλειστικά με πολύ κόπο. Μόλις σαράντισε άνθρωποι του οικογενειακού μου περιβάλλοντος με έπεισαν ότι δεν έχω πια αρκετό γάλα αφού το μωρό μου γκρίνιαζε διαρκώς κάθε φορά που βρισκόταν στο στήθος μου.

Προσπάθησα να συνεχίσω τον αποκλειστικό θηλασμό και έτσι θήλαζα το παιδί μου το πρωί και όλα τα υπόλοιπα γεύματα τα έδινα με μπουκάλι βγάζοντας το γάλα μου με θήλαστρο. Έτσι έλεγχα την ποσότητα που έπινε το παιδί και διαπίστωσα ότι είχα αρκετό γάλα.

Λίγο πριν κλείσουμε τους πέντε μήνες αρρώστησα (μια ίωση, είχα πονοκέφαλο, βήχα, διάρροια). Ξύπνησα το πρωί και διαπίστωσα ότι το στήθος μου δεν ήταν πρησμένο. Πανικοβλήθηκα. Έψαξα στο ίντερνετ για τρόπους αύξησης παραγωγής μητρικού γάλατος και αποφάσισα να πάρω τα χάπια μαγιά μπύρας της Lanes.

Έπαιρνα 7 χαπάκια 3 φορές την ημέρα για 2 εβδομάδες. Παρατήρησα αύξηση της παραγωγής μου την 4η μέρα. Στο ίντερνετ έγραφε για τη δοσολογία 2 εβδομάδες χρήση -1 εβδομάδα αποχή. Τώρα είμαι στην 1 εβδομάδα αποχής και νιώθω ότι μου μειώθηκε η παραγωγή. Δεν ξέρω τι να κάνω: θέλω τόσο πολύ να θηλάσω. Να συνεχίσω με τα χάπια;

Τοποθετώ το παιδί συνέχεια στο στήθος μου αλλά γκρινιάζει, νιώθω ότι δε βρίσκει γάλα γι’ αυτό είναι ανήσυχο. Την τελευταία φορά που πήγαμε στον παιδίατρο μας είπε ότι το παιδί δεν πήρε πολύ βάρος ούτε ύψος. θέλω να τον θηλάσω αλλά αν είναι να μη χορταίνει προτιμώ να του δώσω συμπλήρωμα ξένου γάλακτος.

Το επιχείρησα αλλά το παιδί αρνείται να το φάει. Έχω αλλάξει μέχρι τώρα τρεις μάρκες ξένου γάλακτος σε σκόνη και το παιδί αρνείται να φάει ξένο γάλα. Συνεχίζω να το θηλάζω. Το πρωί μέχρι το μεσημέρι νιώθω ότι τον ικανοποιώ από ποσότητα. Από το απόγευμα μέχρι το βράδυ όμως νιώθω ότι δεν του φτάνει το γάλα μου.

Έχει επηρεαστεί πολύ αρνητικά η ψυχολογία μου. Δεν ξέρω τι να κάνω; και έχω φοβερές τύψεις που δεν κατάφερα να του προσφέρω αυτό που είχε περισσότερο ανάγκη.

Να μη ξεχάσω να σας πω ότι από τον 5ο μήνα ο γιατρός μας πρόσθεσε φρουτόκρεμα το πρωί και ρυζάλευρο με βανίλια το απόγευμα αλλά το μικρό μου δυστυχώς δεν το τρώει. με το ζόρι δυο κουταλιές.

Σας παρακαλώ βοηθήστε με.
Νικολέττα Χ., Γιαννιτσά

25/03/2013
Αγαπητή Νικολέτα, κατά την γνώμη μου, πρέπει να σε δει από κοντά, ένας καλός επαγγελματίας υγείας, πού γνωρίζει καλά τον θηλασμό.

Η αύξηση τής παραγωγής γάλακτος εξαρτάται από την συχνή διέγερση στο στήθος είτε μέσω τού θηλασμού από το βρέφος, είτε με μία καλή αντλία, όταν για οποιοδήποτε λόγο, το βρέφος δεν θηλάζει.

Δοκίμασε να δεις εάν αυξάνεται η παραγωγή σου, μετά από αρκετές αντλήσεις την ημέρα, περίπου πέντε και μετά από 10 συνεχόμενες ημέρες, με την βοήθεια μίας αντλίας, νοσοκομειακού τύπου, διπλής άντλησης.

Η εισαγωγή επίσης της φρουτόκρεμας και τού ρυζάλευρου, θα μειώσουν την παραγωγή σου, θα μπορούσαν να δοθούν αφού το μωρό σου συμπληρώσει τον έκτο μήνα.

Επιμένω ότι καλό θα ήταν η προσπάθεια σου, για το αν πράγματι τίθεται θέμα ανεπαρκούς παραγωγής από εσένα, να επιβεβαιωθεί εάν υφίσταται ή όχι, από έναν έμπειρο στον θηλασμό επαγγελματία υγείας.

Καλή επιτυχία στην προσπάθεια σου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *