Τεχνολόγος τροφίμων εταιρείας βρεφικού γάλακτος καταδικάστηκε για θάνατο βρεφών

Τεχνολόγος τροφίμων εταιρείας βρεφικού γάλακτος καταδικάστηκε για θάνατο βρεφών

Σε φυλάκιση δυόμισι ετών καταδίκασε Ισραηλινό δικαστήριο την περασμένη Πέμπτη έναν τεχνολόγο τροφίμων εταιρείας βρεφικού γάλακτος για τον θάνατο και την πρόκληση σωματικών βλαβών σε βρέφη τα οποία κατανάλωσαν γάλα σε σκόνη με βάση την σόγια, το οποίο δεν περιείχε μια βιταμίνη που είναι ζωτικής σημασίας για το κεντρικό νευρικό σύστημα.


Ο Φρέντερικ Μπλακ, είχε κριθεί ένοχος τον περασμένο μήνα για την εξ αμελείας πρόκληση θανάτων και σοβαρών σωματικών βλαβών σε βρέφη και σήμερα το δικαστήριο στην Πετάχ Τικβά, κοντά στο Τελ Αβίβ, τον καταδίκασε σε φυλάκιση δυόμισι ετών.

Δύο μωρά που τρεφόντουσαν με το γάλα αυτό πέθαναν το 2003. Άλλο ένα πέθανε αργότερα, ενώ δύο υπέστησαν παράλυση.

Το δικαστήριο έκρινε τον Μπλακ ένοχο εξ αμελείας επειδή δεν είχε εντοπίσει ότι η σκόνη γάλακτος δεν περιείχε βιταμίνη Β1.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γκιντεόν Λάντσμπεργκερ, και ένας πρώην κύριος μέτοχος, ο Μοσέ Μίλερ, απηλλάγησαν των κατηγοριών που τους βάρυναν, οι οποίες ήταν οι ίδιες με αυτές που είχαν απαγγελθεί στον Μπλακ.

Ωστόσο ο Λάντσμπεργκερ κρίθηκε ένοχος για την μη τήρηση των προδιαγραφών και καταδικάστηκε σε αστυνομική επιτήρηση για τρεις μήνες και στην καταβολή ενός συμβολικού προστίμου 10.000 σέκελ (περίπου 2.000 ευρώ).

Η έλλειψη βιταμίνης Β1 μπορεί να προκαλέσει βλάβη σε συστήματα του οργανισμού, ιδιαίτερα στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Δημοσίευση: 26/03/2013, Πηγή: sigmalive

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *