Προετοιμασία μωρού για απουσία μαμάς λόγω ταξιδίου

Προετοιμασία μωρού για απουσία μαμάς λόγω ταξιδίου

Απαντά η Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου
Παιδίατρος MB ChB MRCPCH
Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Χαίρετε και συγχαρητήρια για το έργο σας.
Χρειάζομαι τη βοήθειά σας για το αγοράκι μου που είναι 12 μηνών. Θηλάζει ελεύθερα, κοιμάται στο κρεβάτι μου και τη νύχτα ξυπνάει 2-3 φορές απαραιτήτως για να θηλάσει.

Το πρόβλημα είναι ότι σε δύο μήνες θα ταξιδέψω στο εξωτερικό για 3 ημέρες. Είναι η πρώτη φορά που τον αφήνω και θα ήθελα να τον προετοιμάσω από τώρα ώστε να μην είναι πολύ δύσκολο για αυτόν.

Όσο λείπω θα είναι με τους γονείς μου. Μεγαλώνει ουσιαστικά με τους τρεις μας, οπότε δεν θα αλλάξει συνήθειες και περιβάλλον. Λείπω καθημερινά γύρω στις 5 ώρες από το σπίτι και δεν έχει κανένα πρόβλημα όταν φεύγω. Τα μεσημέρια τον κοιμίζει ο πατέρας μου, ή ξαπλώνει δίπλα του αφού τον έχω κοιμίσει εγώ στο στήθος.

Με απασχολεί όμως πολύ το βράδυ. Κάνει ανήσυχο ύπνο και θέλει οπωσδήποτε στήθος για να αποκοιμηθεί. Τι να κάνω για να συνηθίσει να κοιμάται το βράδυ χωρίς εμένα; Να αρχίσει να κοιμάται με κάποιον άλλο; Να του ξαναδώσω πιπίλα (την έχει κόψει από 5 μηνών);

Επίσης, υπάρχει περίπτωση να του κακοφανεί τόσο η απουσία μου που να μη θέλει να θηλάσει όταν επιστρέψω; Δε σκοπεύω να αποθηλάσω ακόμα και δε θα ήθελα σε καμία περίπτωση να γίνει έτσι βίαια και απότομα.

Περιμένω με αγωνία τη γνώμη σας.
Σας ευχαριστώ πολύ

Θεοδώρα Κ., Καλαμάτα

11/02/2013

Αγαπητή Θεοδώρα,
Μπράβο σου για τον στοργικό τρόπο με τον οποίο μεγαλώνεις το αγοράκι σου.

Αφού το παιδάκι σου μεγαλώνει με τους 3 σας και δεν θα αλλάξει πολύ η ρουτίνα θεωρώ ότι δεν θα του στοιχίσει ιδιαίτερα παρόλο που η απουσία της μανούλας είναι πάντα αισθητή.

Δοκίμασε από τώρα κάποιες νύχτες να κοιμηθεί με τον παππού ή την γιαγιά. Τα παιδιά προσαρμόζονται εύκολα. Κατά την απουσία σου αλλά και με την επιστροφή σίγουρα θα θέλει περισσότερες αγκαλιές και επιβεβαίωση της αγάπης και της παρουσίας από όλους σας.

Εσύ εν τω μεταξύ να διατηρήσεις τη γαλουχία με αντλήσεις και αν δεν πάρει αμέσως το στήθος μετά την επιστροφή σου, σίγουρα θα το πάρει την ώρα που θα ξαπλώσεις για ύπνο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *