Θήλασα το κοριτσάκι μου 21 μήνες!

Θήλασα το κοριτσάκι μου 21 μήνες!

Ιστορία αποθηλασμού της μαμάς Μαρίας Χαμπάκη

Το μεγαλείο του θηλασμού βοήθησε και το παιδί και εμάς τους γονείς

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την δική μου ιστορία αποθηλασμού. Θήλασα αποκλειστικά το κοριτσάκι μου για 21 μήνες παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε.


Σας αναφέρω επιγραμματικά, ότι γεννήθηκε με ατρησία ορθού, χειρουργήθηκε την δεύτερη ημέρα της γέννησης της, έμεινε στην εντατική 15 ημέρες, ακολούθησαν άλλα δύο χειρουργεία σε διάστημα 1,5 έτους, παρά φύση έδρα όλο αυτό το διάστημα και άλλες επίπονες διαδικασίες για το παιδί κυρίως.

Ο θηλασμός, λοιπόν, πέρα από τα κοινά αποδεκτά και ανυπέρβλητα οφέλη του, για το παιδί μας λειτουργούσε αναλγητικά, το βοηθούσε να χαλαρώσει και να ξεχάσει τις ταλαιπωρίες που περνούσε.

Το μεγαλείο του θηλασμού βοήθησε και το παιδί και εμάς τους γονείς, που είχαμε τόση ανάγκη να απαλύνουμε τον πόνο του.

Έτσι πέρασε ο καιρός, το κοριτσάκι μας είναι πλέον μια χαρά και όλα αυτά που περάσαμε μοιάζουν σαν ένα κακό όνειρο.

Είχα αρχίσει εδώ και λίγο καιρό να σκέφτομαι να αποθηλάσω, αλλά όλο το ανέβαλα, ένιωθα πολύ άσχημα γι αυτό και καθόλου έτοιμη να το κάνω.

Η αλήθεια είναι, όμως, πως έπαψε πια για το μωράκι μου να είναι αναγκαίο, έγινε λίγο παιχνίδι και μειώθηκε χαρακτηριστικά η διάρκεια του. Οπότε και το πήρα απόφαση, είναι τώρα μία εβδομάδα που δεν έχει θηλάσει καθόλου και δεν δείχνει να έχει κανένα πρόβλημα με αυτό. Το ταξίδι του θηλασμού για εμάς έφτασε στο τέλος και ήταν πραγματικά υπέροχο.

Ευχαριστώ για τις γνώσεις και το κουράγιο  που πήρα μέσα από την ιστοσελίδα σας όλο αυτό το διάστημα.

Φιλικά,
Μαρία Χαμπάκη

Μπορείτε να στείλετε και τις δικές σας ιστορίες θηλασμού, τοκετού ή τις επιστολές, τα παράπονα και τις καταγγελίες σας στο editor[at]mitrikosthilasmos.com

Διαβάστε περισσότερες ιστορίες θηλασμού ΕΔΩ
Μητρικός Θηλασμός
Fun page
Υποστηρικτική Oμάδα Μητρικού Θηλασμού
Απανταχού θηλάζουσες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *