Απολογιστικό Δελτίο Τύπου Εκστρατείας Ενημέρωσης Μητρικού Θηλασμού

Απολογιστικό Δελτίο Τύπου Εκστρατείας Ενημέρωσης Μητρικού Θηλασμού

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον Μητρικό Θηλασμό που διοργάνωσε 11-24 Νοεμβρίου 2012 το mitrikosthilasmos.com -ο πλέον ενημερωμένος και επιστημονικά τεκμηριωμένος ελληνόφωνος διαδικτυακός τόπος σε θέματα μητρικού θηλασμού και γαλουχίας- υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF δίνοντας και φέτος δυναμικό παρόν για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού.


Το mitrikosthilasmos.com, μετά από τρία και πλέον χρόνια ενεργής παρουσίας, ανέλαβε πάλι δράση και με αυτή του την πρωτοβουλία μετέτρεψε τον Νοέμβριο σε μήνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη σπουδαιότητα, τα οφέλη και τις ευεργετικές ιδιότητες του μητρικού θηλασμού!

Η εκστρατεία περιελάμβανε επιστημονικές ημερίδες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη, με θέμα: “Θηλασμός: Είναι στη φύση μας!” (με ελεύθερη και δωρεάν είσοδο) με σκοπό να αφυπνισθούν και να ευαισθητοποιηθούν γυναίκες, ζευγάρια, μέλλοντες γονείς, εγκυμονούσες, οικογένειες, επαγγελματίες υγείας, κοινωνία και πολιτεία στο τόσο σημαντικό και ευαίσθητο θέμα για την υγεία του ανθρώπου, τη βρεφική και παιδική διατροφή.

Παπαποστόλου Μαρία,
Υπεύθυνη Διαχείρισης-Επικοινωνίας
και δημιουργός του mitrikosthilasmos.com
Λάμπρος Κανελλόπουλος,
Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής
Επιτροπής UNICEF

Κατά την έναρξη της εκστρατείας και στα πλαίσια της πρώτης ημερίδας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου “Αττικόν” (ενός εκ των δύο πιστοποιημένων Baby Friendly Hospital της χώρας), χαιρετισμό απεύθυνε η κ. Παπαποστόλου Μαρία, Υπεύθυνη Διαχείρισης-Επικοινωνίας και δημιουργός του mitrikosthilasmos.com, και ο κ. Λάμπρος Κανελλόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF.
    

Το μήνυμα που ακούστηκε δυνατά καθ’ όλη τη διάρκεια της εκστρατείας ήταν πως “ο θηλασμός, είναι στη φύση μας” και αυτό που επιχείρησε το mitrikosthilasmos.com -και μέσα από αυτή την Εκστρατεία- ήταν να δώσει στις γυναίκες (τις οικογένειες τους και τους επαγγελματίες υγείας που τις περιβάλλουν), τη γνώση, τη δύναμη και την πίστη, πως ο μητρικός θηλασμός -ως θηλαστικά όντα που είμαστε- “είναι στη φύση μας!”, είναι μια τέχνη που μαθαίνεται, είναι μια φυσική διαδικασία που με αγάπη, υπομονή, επιμονή και την κατάλληλη ενημέρωση και υποστήριξη μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα σε αυτές και τα μωρά τους για σήμερα αλλά και στο μέλλον.

Αυτό ακριβώς τόνισαν και με τις σπουδαίες εισηγήσεις τους και το σύνολο των ομιλητών (ιατροί, μαίες, διεθνώς πιστοποιημένοι σύμβουλοι γαλουχίας IBCLC) που μέσα από τις ομιλίες τους παρουσίασαν σημαντικά στοιχεία από επιστημονικές έρευνες και μελέτες, χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες αλλά και ενδιαφέρουσες απόψεις και προτάσεις, απάντησαν στα ερωτήματα του κοινού και μέσα από τον διάλογο που ακολουθούσε των εισηγήσεων υποστήριξαν όλες τις γυναίκες ώστε να είναι ικανές να θρέψουν και να φροντίσουν ελεύθερα και ανεμπόδιστα -από την πρώτη κιόλας ώρα ζωής- τα βρέφη και τα παιδιά τους, με τον βέλτιστο τρόπο, με τον φυσιολογικό τρόπο!

Tα άρτια επιστημονικά αλλά ταυτόχρονα κατανοητά προγράμματα των ημερίδων τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη και την Κρήτη παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον συνολικά περισσότερα από 750 άτομα από διάφορα μέρη της Ελλάδας, ανάμεσά τους φοιτητές, επαγγελματίες υγείας (ιατροί, μαίες κ.α.), πλήθος νέων ζευγαριών, γονιών ή μη, εγκύων, θηλαζουσών μητέρων συνοδευόμενων από τα μωρά τους, ενώ εντυπωσιακή ήταν και η συμμετοχή νεαρών μπαμπάδων αλλά και υποστηρικτικών γιαγιάδων (και όχι μόνο), γεγονός που μας χαροποίησε όλους πολύ καθώς αποδεικνύει πως κάτι φαίνεται να αλλάζει πλέον στη χώρα!

ΑΘΗΝΑ | Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012
Αμφιθέατρο Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου “Αττικόν” Baby Friendly Hospital 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012Mediterranean Palace Hotel – Αίθουσα “Δίας”
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ | Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012
Πολυχώρος “Παλιάς Λαχαναγοράς”, Αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων

Δείτε το πλήρες φωτογραφικό αρχείο της Εκστρατείας ΕΔΩ

Το κάλεσμα ήταν όλοι μαζί, να βοηθήσουμε ώστε το αναφαίρετο δικαίωμα των βρεφών και των μικρών παιδιών στο θηλασμό να ανακτήσει τη θέση που του αξίζει στη διατροφή τους. Η ανταπόκριση και το ενδιαφέρον του κοινού απέδειξαν πως θέλουμε και μπορούμε να το πετύχουμε!

Με την ολοκλήρωση της Εκστρατείας αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους στις ημερίδες, την Ελληνική Εθνική Επιτροπή UNICEF που έθεσε την Εκστρατεία υπό την Αιγίδα της, το σύνολο των εισηγητών που αποδέχτηκαν την πρόσκληση και με την παρουσία τους συνέβαλλαν τα μέγιστα στην εκπλήρωση των σκοπών της Εκστρατείας, και όλους τους εμφανείς και αφανείς ήρωες της ομάδας και των συνεργατών του mitrikosthilasmos.com που εργάστηκαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η κατά κοινή ομολογία επιτυχημένη και εποικοδομητική διοργάνωση της Εκστρατείας!!

Επίσης ευχαριστούμε όλους τους Χορηγούς που στήριξαν την εκστρατεία και συνέβαλλαν στην πραγματοποίησή της, και πιο συγκεκριμένα, ευχαριστούμε:

τους Μεγάλους Χορηγούς:

  • τον όμιλο επιχειρήσεων Γ. Ανανιάδης που είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των θηλάστρων και λοιπόν προϊόντων θηλασμού Ameda που καλύπτονται από το παγκόσμιας φήμης πιστοποιητικό FDA,
  • την εταιρεία Novartis (Hellas), η οποία ανήκει στον Όμιλο Novartis AG, και είναι μια πρωτοπόρος και δυναμική εταιρεία στον ελληνικό φαρμακευτικό χώρο, εκπροσωπόντας μεταξύ άλλων το προϊόν otrisalin,
  • την εταιρεία WelCom που πρωτοπορεί στο χώρο της Πώλησης από Απόσταση, εκπροσωπόντας το Babylikes.com, Το μεγαλύτερο και πιο καινοτόμο ηλεκτρονικό πολυκατάστημα που καλύπτει όλες τις ανάγκες για επώνυμα βρεφικά προϊόντα ευρείας και όχι μόνο κατανάλωσης. 

τους Χορηγούς:

  • την εταιρεία Exelixis Health & Care που εκπροσωπεί τα προϊόντα Μustela
  • την εταιρεία Καϊκονίδης που είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των προϊόντων Medela
  • το πρότυπο κέντρο μητρότητας “Εμμέλεια” που βρίσκεται στη Θεσ/νικη
  • το site mammycool.gr 

τους Μεγάλους Χορηγούς Επικοινωνίας Διαδικτύου:

  • την Αστική μη κερδοσκοπική Ελληνική Εταιρεία Ενημέρωσης Γονέων parents.org.gr
  • και την ιστοσελίδα parentscafe.gr 

& τους Χορηγούς Επικοινωνίας Διαδικτύου:

babyspace.gr, familylife.gr, το free press Ταλκ, την Εφημερίδα Νέα Κρήτη, τον Κρητικό ραδιοφωνικό σταθμό 98,4 και το τηλεοπτικό κανάλι ΚρήτηTV που συνέβαλλαν σημαντικά στην επικοινωνία της εκστρατείας

Τέλος ευχαριστούμε τον Σύλλογο Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας IBCLC Ελλάδος “Γαλαξίας”, τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Μητρικού Θηλασμού “Δώρο Ζωής”, την επιστημονική, μη κερδοσκοπική εταιρεία για τη φροντίδα των προώρων νεογνών Ηλιτόμηνον το Σωματείο για την Προαγωγή του Φυσικού Τοκετού “Ευτοκία” καθώς και την Εταιρεία Φροντίδας Υγείας & Εκπαίδευσης (ΕΦΥΚΕ) για την ευγενή στήριξή τους!

Το mitrikosthilasmos.com βρίσκεται σε μια συνεχή δραστηριότητα, πάντα με πίστη στους σκοπούς και τους στόχους του και η εντυπωσιακή συμμετοχή και συνεισφορά σας, μάς γεμίζει με αισιοδοξία για τη διοργάνωση της επόμενης δράσης μας!! Το ραντεβού μας λοιπόν… μένει ανοιχτό!

Η Ομάδα του

    Διοργάνωση

    Υπό την Αιγίδα

    της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής

    Με την Ευγενή Στήριξη

    Μεγάλοι Χορηγοί


    Χορηγοί

    Μεγάλοι Χορηγοί Επικοινωνίας

    Χορηγοί Επικοινωνίας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *