Μητρικό γάλα και σταφυλόκοκκος

Παιδίατρος,
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
Γεια σας και από μένα. Γέννησα 16/9 μια πανέμορφη κορούλα με καισαρική τομή. Θήλασα 1 ώρα μετά την γέννα της με την βοήθεια μιας μαίας -φυσικά πήρε και συμπλήρωμα μόλις συνήλθα από την νάρκωση. Ξεκινήσαμε να θηλάζουμε και ας μην είχα γάλα. Μέχρι την επόμενη μέρα θηλάζαμε αποκλειστικά.

Την τρίτη μέρα άρχισε αιμορραγικές κενώσεις και μεταφέρθηκε στην μεν όπου παραμένει μέχρι και σήμερα. Το μικρόβιο πέρασε στο αίμα και το όνομα αυτού σταφυλόκοκκος, παράλληλα πήραν και καλλιέργεια γάλακτος και βρέθηκε και εκεί σταφυλόκοκκος (100.000 αποικίες) μου είπαν να πλένω καλά το στήθος και να κάνω καλή αποστείρωση. Με παρότρυνση των δικών μου ζήτησα και άλλη η οποία βγήκε και αυτή θετική, δεν ξέρουμε πόσες μονάδες αλλά μου είπαν λιγότερες.

Δέχομαι ψυχολογικό πόλεμο να σταματήσω να δίνω το γάλα μου, όχι από τους γιατρούς αλλά από τον περίγυρο, ακόμα και από τις μαμάδες έξω από την μεν, θεωρούν ότι από την σπαζοκεφαλιά μου κάνω κακό στο μωρό μου.

Η γιατρός που μίλησα το απόγευμα μου είπε ότι το είχαν και αυτοί κατά νου μήπως είναι από το γάλα αλλά αφού μειώθηκαν οι αποικίες να μην σταματήσω να αντλώ. Νοίκιασα και νοσοκομειακό θήλαστρο για να μην χάσω το γάλα μου, μήπως όμως πρέπει να εγκαταλείψω; αύριο θα ρωτήσω μήπως μπορώ να πάρω και εγώ αντιβίωση για το μικρόβιο

Ευχαριστώ!
Aντριάνα X., Πάτρα

05/10/2012

Aγαπητή φίλη,
να σας ζήσει το μωρό σας και περαστικά του!

Μην ανησυχείτε και μην αισθάνεστε τύψεις μια και το γάλα σας περιέχει πολύτιμους αντιμικροβιακούς παράγοντες. Εφόσον δεν έχετε απόστημα στήθους με ανοικτή παροχέτευση είναι αρκετά δύσκολο να μεταδοθεί το μικρόβιο μέσω του γάλακτος.

Συνεχίσετε να αντλείτε  μέχρι να πάρετε πάλι στην αγκαλιά σας το παιδί σας.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Διαβάστε επίσης:
Μητρικός Θηλασμός
Fun page
Υποστηρικτική Oμάδα Μητρικού Θηλασμού
Απανταχού θηλάζουσες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *