Μια επιστολή για τις μοναχικές μανούλες…

Μια επιστολή για τις μοναχικές μανούλες…

“Chase your dreams, you might catch one.”

Να θυμάστε: ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΕΣ!

Μετά από 25 μήνες από τότε που ήρθε στον κόσμο ο άγγελός μου, η κορούλα μου, βρίσκω τώρα τη δύναμη να σας στείλω δύο γραμμές για να διαβαστούν από εκείνες τις μανούλες που δυστυχώς δεν έχουν την στήριξη από τον σύντροφό τους για τον α’ ή β’ λόγο..

Της Μαρίας Μπακογιάννη

Γιατί δεν είναι όλα ρόδινα και αγγελικά πλασμένα, αλλά υπάρχουν πάρα πολλά σπίτια που πίσω από τις βαριές τους πόρτες κρύβουν δυσάρεστες καταστάσεις. Κρύβουν πόνο, αγανάκτηση και διλήμματα ζωής για το ποιον δρόμο πρέπει να ακολουθήσεις. Και αυτό πραγματικά είναι πολύ άσχημο γιατί μια γυναίκα θέλει στήριξη και συμπαράσταση όχι μόνο στην εγκυμοσύνη αλλά και στον θηλασμό, θέλει στήριξη ουσιαστική και όχι επιπλέον προβλήματα. Και όταν εκεί που πας να πιαστείς το «στήριγμά» σου ταλαντεύεται και πέφτει τότε… Εμείς πρέπει να είμαστε δυνατές!

Κανέναν μην αφήσετε να σας στερήσει αυτό το θείο δώρο, αυτό που η μητέρα φύση μας χάρισε απλόχερα! Οι στιγμές που θα περάσετε με το μωράκι σας θα είναι μοναδικές, καταπραϋντικές και ευεγερτικές. Κρατήστε κάθε αρνητικό συναίσθημα μακριά και νιώστε μόνο αγάπη για το αγγελούδι σας, και αυτή θα περάσει μέσα από το γαλατάκι σας στο μωρό σας και τότε όλα θα είναι καλύτερα. Καλύτερα για εκείνο και για εσάς. Ότι είχατε προγραμματίσει να κάνετε με τον θηλασμό σας μην το αναβάλετε για κανέναν και για τίποτα. Προχωρήστε μπροστά, πιο δυνατές και πιο σίγουρες και ο χρόνος θα δείτε πως θα σας ανταμείψει όχι μόνο από το χαμόγελο που θα πάρετε από το ανθρωπάκι σας αλλά γιατί ο χρόνος θα γιατρέψει και τις δικές σας πληγές!  

Με πολύ αγάπη στις μανούλες που προχωράνε μπροστά μόνες τους, να ξέρετε ότι είναι πάρα πολλές και πρέπει που και που να τις σκεφτόμαστε…

Τέλος, να ευχαριστήσω εσάς που από την ώρα που έμαθα ότι είμαι έγκυος οι συμβουλές και οδηγίες που βρήκα στη σελίδα σας ήταν κάτι παραπάνω από ουσιαστικές και ανεκτίμητες. Καθώς επίσης και την παιδίατρο μας Φραγκουλοπούλου Άννα, υπέρμαχο του αποκλειστικά μητρικού θηλασμού, που ήταν δίπλα μου κάθε στιγμή και έβρισκα απαντήσεις σε όποια επιπλέον απορία είχα. Είναι όχι μόνο τρομερή επιστήμονας αλλά το σημαντικότερο… φανταστικός άνθρωπος! Καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε όλους σας!

Image: guardian

Διαβάστε ακόμη:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *