Γίνεται να μου τελείωσε το γάλα;

Απαντά η Δέσποινα Τσακίρη
Μαία, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC
www.despoinatsakiri.gr

O μικρός μου είναι 3 μηνών και εδώ και 2 μέρες περίπου δείχνει να μην χορταίνει αφού μου ζητάει γάλα ανά 2 ώρες περίπου μέσα στη μέρα (ενώ έτρωγε κάθε 3).

Στα τελευταία του 2 γεύματα ξεκινάει να θηλάσει και εκεί που ρουφάει κλαίει, του έδωσα γάλα από το μπιμπερό (δικό μου, από την τράπεζα γάλακτος που έχω κάνει) και το ήπιε και ηρέμησε
, αυτό που με προβλημάτισε είναι πως μετά έκανα άντληση με το θήλαστρο και δεν έβγαλα ούτε 10γρ. τι συμβαίνει; γίνεται να μου τελείωσε το γάλα;;

Περίοδο δεν έχω δει ακόμα πέραν λίγων σταγόνων αίματος μετά την ούρηση 2 φορές πριν 1 εβδομάδα. Δεν θέλω να σταματήσω να θηλάζω, κόπιασα πολύ να τα καταφέρω (25 ημερών έπιασε το στήθος).

Σοφία Γ., Αθήνα

03/10/2012

Γεια σου! Συγχαρητήρια που θηλάζεις!
Λοιπόν, μετά τους 3 μήνες τα μωρά παίρνουν λιγότερο βάρος (διαφορετικά θα έφταναν πάνω στο χρόνο να είναι 13-14 κιλά!) ενώ θέλουμε στο χρόνο πάνω να τριπλασιάσουν το βάρος γέννησής τους.

Ίσως λοιπόν το στήθος σου να κάνει αυτό που λέμε milk down regulation. Αφού έχεις θήλαστρο, μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις 2-3 έξτρα αντλήσεις (πχ 1 έξτρα άντληση το πρωί, που η προλακτίνη είναι αυξημένη και υπάρχει και υπολειμματικό γάλα από τη νύχτα) ή να αντλείς από το ένα στήθος ενώ θηλάζεις από το άλλο. Το θήλαστρο δεν το αφήνουμε ποτέ πάνω από 15 λεπτά!

Επίσης δοκίμασε και την τριγωνέλλα (fenugreek) που είναι γαλακταγωγό.

Οι σταγόνες αίματος που είδες ίσως υποδηλώνουν την έναρξη της ωοθυλακιορρηξίας σου ξανά, και πολλές φορές σχετίζονται με μικρή αλλά προσωρινή μείωση του γάλακτος ή με αλλοίωση της γεύσης του γάλακτος. Μην ανησυχείς, δεν θα σου κοπεί το γάλα!

Όλα θα πάνε μια χαρά, αυτές είναι παροδικές δυσκολίες που όλες οι μανούλες βιώνουν. Συνέχισε την καλή δουλειά!

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Διαβάστε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *