Βρεφικές κενώσεις με βλέννα και αίμα

Απαντά η Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου
Παιδίατρος MB ChB MRCPCH
Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Από την τρίτη ημέρα γέννησης του μωρού δόθηκε συμπλήρωμα γάλακτος γιατί ο παιδίατρος του μαιευτηρίου μας είπε ότι το μωρό ήταν λιποβαρές και η σύζυγός μου δεν είχε επαρκή ποσότητα γάλακτος.

Την 33η ημέρα η σύζυγός μου έκανε μια προσπάθεια να σταματήσει να δίνει συμπλήρωμα και θήλαζε αποκλειστικά. Μετά από δύο ημέρες είδαμε στις κενώσεις του μωρού κόκκινη βλέννα.

Αφού συμβουλευτήκαμε ένα παιδίατρο, που είδε τις κενώσεις, αυτός μας ότι είναι “κενώσεις πείνας” και ότι θα έπρεπε να δίνουμε οπωσδήποτε συμπλήρωμα 100 ml σε κάθε θηλασμό.

Μετά από δύο ημέρες η βλέννα εξαφανίστηκε. Έκτοτε η βλέννα έχει παρουσιαστεί στις κενώσεις της μικρής για άλλες δύο φορές και για χρονικό διάστημα όμως μίας ημέρας τη φορά, χωρίς να έχουμε αλλάξει κάτι στο συμπλήρωμα.

Ε.Σ., Αθήνα
19/09/2012

Από το ιστορικό που μου δίνετε δυστυχώς δεν ξεκινήσατε σωστά με το θηλασμό και σίγουρα η λύση δεν ήταν να σταματήσετε ξαφνικά το συμπλήρωμα.

Αν ο στόχος είναι να συνεχίσετε τον θηλασμό ή να προσπαθήσετε να αυξήσετε το μητρικό γάλα που παίρνει το μωρό πρέπει να ακολουθήσετε την διαδικασία για επαναγαλακτισμό.

Κόκκινη βλέννα μπορεί να οφείλεται σε αλλεργία στην πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος. Όταν το μωρό είχε βλέννα στα κόπρανα είχε χάσει ή είχε βάλει βάρος; Τώρα συμπληρώνεται με υποαλλεργικό γάλα;

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *