Χάνω γεύματα θηλασμού λόγω εργασίας. Θα μειωθεί το γάλα μου;

Χάνω γεύματα θηλασμού λόγω εργασίας. Θα μειωθεί το γάλα μου;

Απαντά η Δέσποινα Τσακίρη
Μαία, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC
www.despoinatsakiri.gr

Το κοριτσάκι μου είναι 3 μηνών και εδώ και 2 εβδομάδες έχω επιστρέψει στη δουλειά, για 6 ώρες κάθε μέρα. Κάνει μεικτή διατροφή, από τα 7 γεύματα τα 2 είναι ξένο γάλα (almiron pepti) κατόπιν υποδείξεως του παιδιάτρου μας λόγω αλλεργίας στο αγελαδινό.

Δεν κατάφερα να δημιουργήσω κάποια τράπεζα γάλακτος πριν επιστρέψω στη δουλειά γιατί όσο και αν προσπάθησα το γάλα μου έφτανε μόνο για να φάει η μικρή. Προσπάθησα μετά από κάθε της γεύμα να αντλώ με το θήλαστρο αλλά έβγαζα ελάχιστο το οποίο και της έδινα ως συμπλήρωμα την επομένη μέρα ή αν χρειαζόταν να λείψω από το σπίτι.

Ο προβληματισμός μου είναι μήπως το γάλα μου μειωθεί μιας και χάνω δύο γεύματα το πρωί και το μεσημέρι που απουσιάζω. Στη δουλειά καταφέρνω να συλλέξω γάλα μια φορά στο 6ωρο, περίπου 60-80ml και το κάνω με το χέρι (δεν ξέρω αν ενδείκνυται αυτή η μέθοδος για μεγάλο χρονικό διάστημα ή θα πρέπει να αγοράσω κάποιο χειροκίνητο θήλαστρο για τη δουλειά).

Θα ήθελα να συνεχίσω να τη θηλάζω όσο γίνεται περισσότερο δεδομένου και της αλλεργίας που έχει. Να σημειώσω ότι κάνω ειδική διατροφή εδώ και 3 εβδομάδες όπου έχω αποκλείσει γαλακτοκομικά, ντομάτα, ξηρούς καρπούς, μοσχάρι κλπ.

Το ημερήσιο μας πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:
06:00 θηλασμός
11:00 ξένο γάλα
14:00 ξένο γάλα
16:00 θηλασμός
από εκεί και πέρα θηλασμός όποτε και όσο θέλει αλλά φαίνεται να μην ικανοποιείται και ιδιαίτερα, θηλάζει λίγη ώρα κάθε φορά και ή κοιμάται ή αμέσως βάζει τα χεράκια της στο στόμα και “ψάχνει” αφού ρευτεί.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια!!!
Βέρα Π., Μοσχάτο, Αττική

19/09/2012

Μπράβο σου που συνεχίζεις ακάθεκτη!

Να συνεχίσεις την άντληση με το χέρι, ενδείκνυται και για μεγάλα διαστήματα. Για να μην μειωθεί το γάλα σου, καλό θα ήταν να αντλείς τουλάχιστον 2 φορές στη δουλειά -εφόσον κάτι τέτοιο είναι δυνατόν βέβαια.

Τα γαλακτοκομικά τα αγελαδινής προέλευσης καλά έκανες και τα απέκλεισες – δεδομένης της αλλεργίας – όμως την τομάτα γιατί; Κι από ξηρούς καρπούς, τα αμύγδαλα επιτρέπονται.

Συνέχισε το θηλασμό όσο και όπως μπορείς, κάνεις το καλύτερο δυνατό για το μωράκι σου!

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Διαβάστε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *