4ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Εταιρείας Φροντίδας Υγείας & Εκπαίδευσης

4ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Εταιρείας Φροντίδας Υγείας & Εκπαίδευσης

Χορηγός Επικοινωνίας: mitrikosthilasmos.com

Η µη κερδοσκοπική Εταιρεία Φροντίδας Υγείας και Εκπαίδευσης Ε.Φ.Υ.Κ.Ε.)που έχει άμεσο σκοπό την αγωγή και την προαγωγή της“Υγείας του παιδιού και του εφήβου”, διοργανώνει το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριό της που θα λάβει χώρα από 5-8/10/2012, στις όµορφες Σποράδες (Σκόπελο, Αλόννησο, Σκιάθο) με θέματα: “Επίκαιρα–Επείγοντα και χρόνια ιατροκοινωνικά θέματα” αλλά και θέματα “λοιμώξεων–λοιμωδών νοσημάτων εμβολιασμών και πρόληψης”, με κύρια επικέντρωση σε θέματα επίκαιρα που απειλούν την υγεία των παιδιών εφήβων νέων μας.


Το φετινό συνέδριο (που αποτελεί την 17η κατά σειρά επιστημονική εκδήλωση της Ε.Φ.Υ.Κ.Ε.) έχει άδεια και έγκριση από τον ΕΟΦ, µοριοδοτείται από τον ΠΙΣ, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Παιδείας και γίνεται σε συνεργασία με Πανεπιστημιακούς χώρους, Νοσοκομεία, ΚΥ και ΠΙ του ΕΣΥ, με άλλες Ελληνικές και Διεθνείς Επιστημονικές Εταιρίες, με παρόμοιους σκοπούς, αλλά και σε συνεργασία µε άλλες Υπηρεσίες Φροντίδας Υγείας και Εκπαίδευσης της Ελλάδας.

Μέλη της Ε.Φ.Υ.Κ.Ε. που βρίσκονται στο Εξωτερικό, στη Κύπρο και στη Γαλλία, αποτελούν εισηγητές του φετινού Συνεδρίου, το θεµατολόγιο του οποίου απαρτίζεται από δεκατέσσερα ενδιαφέροντα στρογγυλά τραπέζια τα οποία περιλαµβάνουν βασικές ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, καθώς επίσης και δορυφορικές βραχείες οµιλίες. Μάλιστα το ένα από τα στρογγυλά τραπέζια του συνεδρίου επικεντρώνεται στο θέμα: “Μητρικός θηλασμός και οικονομική κρίση” συνολικής διάρκειας 140΄:

 • Α) Φυλακισµένοι στους αριθµούς. Πότε πρέπει και πόσο να θηλάσει; & Β) Πολιτική υπέρ ή κατά του θηλασµού και οικονοµική κρίση»,∆. Αδαµίδης
 • Συναισθήµατα και σκέψεις της θηλάζουσας,Α. Ψαθά
 • Θηλασµός, σωστή προσκόλληση και στάση,∆. Τσακίρη
 • Αγωγή και προαγωγή του µητρικού θηλασµού, Γ. Ακριβούλη
 • Μητρικός Θηλασµός και πρόληψη Αλλεργίας, Ι. ∆ηµητρακόπουλος
 • Γενικές οδηγίες για τη θηλάζουσα και το βρέφος, πριν την έξοδό τους από το Μαιευτήριο, Α. Αναστασίου

Το συνέδριο είναι ανοικτό για δωρεάν παρακολούθηση απ’ όλους. Είναι ανοικτό σε λειτουργούς δημόσιας υγείας, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, ειδικούς Παιδαγωγούς, φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές, απλούς πολίτες και όλους όσους άλλους ενδιαφέρει.

Η απλή παρακολούθηση του συνεδρίου και η ευκαιρία στη γνώση είναι δωρεάν. Για τους συνέδρους και ενεργά συμμετέχοντες με εργασία και όσους θέλουν να παραλάβουν το υλικό του Συνεδρίου και να συμμετέχουν σε όλο το Κοινωνικό Πρόγραμμα του, υπάρχει συμβολική συμμετοχή/εγγραφή.

Περισσότερες πληροφορίες:

 • Στο site της ΕΦΥΚΕ: www.efyke.gr
 • Στο email: anasgr@gmail.com
 • Στα τηλέφωνα: 6937676725, 6938375762, 6982017001
 • Στο Φαξ: 2421500105

1 Σχόλιο

 1. Ευχόμαστε το ενδιαφέρον θεματολόγιό του, να αποβεί χρήσιμο σε όλους, επένδυση γνώσης και πράξης.
  Η απλή παρακολούθηση του μόνο και η ευκαιρία στη γνώση είναι δωρεάν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *