Αρχίσαμε το κουτάλι… και δεν θέλει στήθος!

Απαντά η Βασιλική Δανηλάτου
Ιατρός Αιματολόγος MD, PhD
Επιμελήτρια Β’ Αιμοδοσίας ΒΓΝΗ
Συνεργαζόμενη Ερευνήτρια ΙΜΒΒ, ΙΤΕ
Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC
www.lactation.gr

Το μωρό μου είναι 7 μηνών, από τότε που άρχισε να τρώει φαγητά με το κουτάλι έχει σταματήσει από μόνο του να θηλάζει, έχω προσπαθήσει πολλές φορές αλλά δεν θέλει,  εγώ όμως αν και έχει μειωθεί αρκετά το γάλα μου και επειδή δεν ήθελα ακόμα να το κόψω, το βγάζω δυο φορές την ημέρα με θήλαστρο.

Να σημειώσω πως λόγω κακής ενημέρωσης από την ώρα που γέννησα, δεν κατάφερα να θηλάσω αποκλειστικά, με πολύ υπομονή και προσπάθεια όμως το παιδί μου εδώ και επτά μήνες πίνει μητρικό γάλα παράλληλα με το ξένο.

Η ποσότητα που αντλώ είναι εκατό ml την ημέρα, οπότε το συλλέγω στο μπουκάλι και το μωρό πίνει ένα μπουκάλι μητρικό γάλα κάθε δυο μέρες.

Θα ήθελα σας παρακαλώ να μου πείτε εάν αξίζει τον κόπο να το συνεχίσω και αν ωφελεί το παιδί αυτή η μικρή ποσότητα μητρικού γάλακτος ή μήπως ήρθε η ώρα να σταματήσω την προσπάθεια.

Ευχαριστώ
Λίζα Θ., Αρτέμιδα

07/09/2012

Aγαπητή Δέσποινα,
Συγχαρητήρια για τις προσπάθειες που κάνεις.

Θα σου πρότεινα να συνεχίσεις τις προσπάθειες για θηλασμό, όταν το μωρό είναι μισοκοιμισμένο και σε σκοτεινό και ήσυχο περιβάλλον.

Επίσης θα βοηθούσε να κάνετε μαζί ένα μπάνιο, και γενικά να το έχεις σε άμεση σωματική επαφή, αγκαλιά πάνω στο γυμνό σου δέρμα και το μωρό μόνο με την πάνα. Χωρίς να το πιέζεις, χαϊδεύοντας το και μιλώντας του απαλά, το μωρό ίσως κάποια στιγμή επιστρέψει στο στήθος.

Από την άλλη για να βοηθήσεις την παραγωγή σου θα πρότεινα 6-8 αντλήσεις ημερησίως για περίπου 10-15 λεπτά. Αυτό λογικά θα σε βοηθήσει να δίνεις περισσότερο μητρικό γάλα. Για καλύτερα αποτελέσματα θα πρότεινα να συμβουλευτείς από κοντά κάποιο σύμβουλο για να ακολουθήσεις κάποιο πρόγραμμα επαναγαλακτισμού.

Ακόμη και αν δεν τα καταφέρεις είναι πολύ σημαντικό ακόμη και αυτό το λίγο που δίνεις στο παιδί σου. Κάθε σταγόνα μητρικό γάλα αξίζει όσο ο χρυσός!

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Διαβάστε επίσης:
Μητρικός Θηλασμός
Fun page
Υποστηρικτική Oμάδα Μητρικού Θηλασμού
Απανταχού θηλάζουσες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *