Πόσο μηνών μπαίνει το μωρό στη θάλασσα;

Πόσο μηνών μπαίνει το μωρό στη θάλασσα;

Παιδίατρος

Η κορούλα μου γεννήθηκε στις 12-3-12 θα ήθελα να μάθω πότε μπορούμε να πάμε στην θάλασσα, αν μπορούμε να βουτήξουμε έστω τα ποδαράκια μας και αν όχι για ποιον λόγω δεν μπορούμε πριν τους έξι μήνες;

Χριστίνα Μ.,Καβάλα

18/06/2012
Καλησπέρα,
να σας ζήσει η κορούλα και είναι λογικό να αναρωτιέστε για τα μπάνια του μωρού, όταν ζείτε σε ένα τόσο πανέμορφο μέρος, με τόσο όμορφες παραλίες.

Το καλοκαίρι δεν πρέπει να σας εγκλωβίσει στο σπίτι, όμως υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί, που αφορούν τον ήλιο και το θαλασσινό νερό…

Έτσι, από τις 10 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα πρέπει το μωρό να βρίσκεται σε πολύ παχύ ίσκιο ενώ κατά τις μεσημεριανές ώρες καλύτερα να την προφυλάξετε σε κάποιον κλειστό χώρο γιατί η ηλιακή ακτινοβολία από την αντανάκλαση του φωτός είναι πολύ μεγάλη και πολύ επικίνδυνη για τα ματάκια της και την επιδερμίδα της.

Εννοείτε ότι θα χρησιμοποιείτε καπέλο. Σε παραλίες καθαρές π.χ. Αμμόλοφοι, (αποφύγετε τις παραλίες με τον πολύ κόσμο) μπορείτε να βουτήξετε τα ποδαράκια της, να της ρίξετε νερό στην πλατούλα, στα χεράκια της και μετά να την ξεπλύνετε με καθαρό νερό.

Προληπτικά να έχετε και φυσικά δάκρυα μαζί σας να της ρίξετε 1-2 σταγόνες σε κάθε ματάκι της, για να αποφύγετε ερεθισμούς από το αλάτι και την άμμο που γεμίζουν τον αέρα της παραλίας.

Ζούμε σε μια ευλογημένη χώρα, όπου η κάθε εποχή είναι τόσο πλούσια σε ερεθίσματα και εμπειρίες με επίκεντρο την φύση.

Έτσι, μετά τις 6 το απόγευμα μπορείτε να μείνετε με την μπέμπα στην παραλία έως αργά το βράδυ, να δείτε το φεγγάρι να ανατέλλει, να κάνετε τις βολτούλες σας στην ακροθαλασσιά, να μαζέψετε κοχύλια και να της φτιάξετε… μια ωραία κουδουνίστρα με αυτά (!), να την θηλάσετε ακούγοντας τα κύματα, να απολαύσετε το ποτό σας στα ωραία beach-bar στο…Παληό!!

Όσο δε πλησιάζουμε προς τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο και η μπέμπα θα γίνεται 5-6 μηνών, μπορείτε να την βουτήξετε κανονικά με τα ειδικά σωσίβια που υπάρχουν για αυτή την ηλικία, προσοχή όμως και πάλι στην ώρα, αυστηρά μετά τις 5-6 το απόγευμα, ή 8-10 το πρωί, αλλά και την παραλία που θα επιλέξετε. (σερφάρετε στο ίντερνετ με τίτλο “καθαρές παραλίες στην Καβάλα” και θα βρείτε τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να εντοπίσετε τις καθαρές παραλίες).

Σας εύχομαι Καλό Καλοκαίρι, στην υπέροχη πόλη σας, την Καβάλα, που είχα την τύχη να περάσω δύο υπέροχα καλοκαίρια 1996-1997 κατά την διάρκεια της θητείας μου ως αγροτικός ιατρός στο Κ.Υ. Ελευθερούπολης, και που τα θυμάμαι με απέραντη αγάπη και ευγνωμοσύνη.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Διαβάστε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *