Όταν ο μαστός πετάει το γάλα σαν σιντριβάνι

Όταν ο μαστός πετάει το γάλα σαν σιντριβάνι

Παιδίατρος,
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
Γέννησα 10/3/2012 ένα κοριτσάκι με βάρος 2550 και σήμερα είναι 5660.Στην αρχή είχα κανονική ροή και το τελευταίο διάστημα ο ένας μαστός πετάει το γάλα σαν σιντριβάνι και το παιδί δυσκολεύεται να το καταπιεί.

Δοκίμασα να αφαιρέσω λίγο γάλα πριν την ταΐσω αλλά η ποσότητα που κατάφερα να αφαιρέσω δεν αρκούσε για να λυθεί το πρόβλημα. Σε κάθε γεύμα την ταΐζω από τον έναν μαστό μόνο.Οι κενώσεις και η ούρησή της είναι κανονικές.

Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να λυθεί το πρόβλημα;

Δέσποινα Κ., Αθήνα
22/06/2012
Αγαπητή φίλη,
παρουσιάζετε πρόβλημα υπερπαραγωγής γάλακτος από το ένα στήθος σας.Πολύ σωστά ταΐζετε το μωρό σας από το ένα στήθος. Αφήστε το μωρό σας να φάει για όσο διάστημα εκείνο επιθυμεί από το στήθος αυτό. ‘Αλλα μέτρα τα οποία ενδεχομένως σας βοηθήσουν είναι:

1.Η αλλαγή των στάσεων θηλασμού με ανύψωση του κεφαλιού του μωρού πάνω από τη θηλή, οι συχνές διακοπές για ρέψιμο.

2. Σκουπίστε το αρχικό “συντριβάνι” σε μια πετσέτα και τοποθετήστε στη συνέχεια το μωρό στο στήθος σας. Αν πνίγεται το μωρό διακόψτε το θηλασμό, αφαιρέστε μικρή ποσότητα γάλακτος (φυλάξτε το στη κατάψυξη για να το προσθέστε αργότερα στις κρέμες)

3. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε θήλαστρο εκτός εάν είναι απολύτως απαραίτητο μια και η άντληση θα ενεργοποιούσε περισσότερο τη παραγωγή.

4. Πείτε το βράδυ ένα φλιτζάνι φασκόμηλο. Το φασκόμηλο περιέχει μια φυσική μορφή οιστρογόνου που μπορεί να μειώσει τη παραγωγή σας.

5. Δωρίστε το πλεόνασμα σας στη δημόσια τράπεζα (Γενικό Νοσοκομείο Μαιευτήριο “‘Ελενα Βενιζέλου”, τηλ. 210-6462782) Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος.

και φυσικά θα πρότεινα να απευθυνθείτε άμεσα σε πιστοποιημένο σύμβουλο γαλουχίας IBCLC για περαιτέρω βοήθεια και υποστήριξη.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Διαβάστε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *