Νήπιο πίνει μόνο αμυγδαλόγαλα. Είναι σωστό;

Νήπιο πίνει μόνο αμυγδαλόγαλα. Είναι σωστό;

Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας ΙBCLC

Η κόρη μου είναι 22½ μηνών και εδώ και 6 μήνες πίνει μόνο αμυγδαλόγαλα. Δεν έχει κανένα διατροφικό ή αλλεργικό πρόβλημα απλά διαβάσαμε ότι είναι το καλύτερο.

Την ημέρα πίνει από 3 έως 5 μπουκάλια γάλα. Πρώτον, είναι σωστό το ότι της δίνουμε αυτό το γάλα; Και δεύτερον κάποιες φορές αρνείται να φάει γιατί θέλει μόνο γάλα. Τί να κάνω;

Βασιλική Δ., Καλιφόρνια

08/06/2012
Ερωτήσεις:

1. Εννοείται μπουκάλια αμυγδαλόγαλα που αγοράζετε;

2. Όταν λέτε ότι είναι το καλύτερο, σε σχέση με τί και για ποιον παράγοντα; Δηλαδή ποιες ανάγκες του παιδιού νομίζετε ότι καλύπτονται από αυτό το προϊόν;

3. Ο παιδίατρος που παρακολουθεί το παιδί, τί λέει για τις διατροφικές προτιμήσεις του παιδιού;

Επειδή όπως σας έγραψα βρίσκομαι στην Καλιφόρνια, εδώ οι τοπικοί οργανισμοί (Green Peace κτλ) συνιστούν να αποφεύγουμε το αγελαδινό γάλα βιολογικό και μη, γιατί έχουν βρεθεί ότι είναι μεταλλαγμένα. Γι’ αυτό το λόγο, επειδή θεωρείται -από έρευνα προσωπική σε ιστοσελίδες- ότι το αμυγδαλόγαλα περιέχει 50% περισσότερο ασβέστιο από το αγελαδινό.

Με τα μπουκάλια εννοώ ότι πίνει 900ml με 1,5lt (300ml το μπουκάλι).

Η μικρή είναι 23 μηνών και έχει 98εκ. ύψος και 13 κιλά βάρος. Δεν τρώει πολύ καλά. Ένα κυρίως γεύμα και την υπόλοιπη μέρα φρούτα ή σνακ ή γάλα.

Ποια είναι η γνώμη σας;


Από αυτά που γράφετε, καταλαβαίνω ότι το αμυγδαλόγαλα το αγοράζετε και δεν το φτιάχνετε. Η ποσότητα του αμυγδάλου που περιέχεται στα έτοιμα σκευάσματα είναι πολύ μικρή (μπορείτε να διαβάσετε την ετικέτα). Τα αμύγδαλα περιέχουν αρκετό ασβέστιο, αλλά ένα αμυγδαλόγαλα με 7% ή 9% αμύγδαλο είναι κυρίως νερό και αυτά που προσφέρει είναι μηδαμινά.

Επίσης το παστεριωμένο αμυγδαλόγαλα που αγοράζετε δεν περιέχει καθόλου ένζυμα και έχουν καταστραφεί οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες του λόγω της παστερίωσης. Βέβαια, ακόμη και φρέσκο να ήταν, είναι επικίνδυνο να συμμετέχει ως κύρια τροφή  στο διαιτολόγιό του. Το αμυγδαλόγαλα είναι καλή επιλογή για σνακ μια φορά την ημέρα και αυτό μόνο αν είναι φρέσκο. Χρειάζεται πολύ περισσότερες τροφές για να καλυφθούν οι ανάγκες του.

Οι ελλείψεις σε αυτή την ηλικία επηρεάζουν την ανάπτυξή του και δεν μπορούν να διορθωθούν αργότερα. Θεωρώ ότι το παιδί σας έχει πολλαπλές διατροφικές ελλείψεις και είναι επικίνδυνο για την υγεία του και την ανάπτυξή του να συνεχίσει έτσι. Να συμβουλευτείτε άμεσα έναν διατροφολόγο που θα σχεδιάσει το διαιτολόγιο του παιδιού σας.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Διαβάστε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *