![](https://i0.wp.com/4.bp.blogspot.com/_Pvh__8qv2tU/TOu3cFbvdaI/AAAAAAAABik/zXotAMz4IEs/s1600/Q%2526A_tiny.png?w=1380)
Καλησπέρα σας! Αρχικά να σας ευχαριστήσω για το site σας και που μας δίνεται την δυνατότητα να κάνουμε το αυτονόητο, να θηλάσουμε!!
Είμαι νέα μαμά, 27 ετών και ήθελα να ρωτήσω γιατί το μωράκι μου, 2 μηνών, κυρίως τα απογεύματα θέλει να ‘ναι στο στήθος, ενώ το πρωί το ζητάει μόνο για φαγάκι.
Το απόγευμα δεν ξεκολλάει και γκρινιάζει αν την αφήσω έστω και λίγο! Θα ήθελα να μπορώ να βγαίνω σιγά σιγά (γιατί έχει περάσει πολύς καιρός και το χω ανάγκη) και δεν τολμώ γιατί σκέφτομαι ότι θα κλαίει και ντρέπομαι να την θηλάζω δημοσίως! Αγόρασα ένα σλίνγκ όμως μια φορά που την έβαλα σπίτι να θηλάσει φάνηκε να πιέζεται και όταν έφαγε έβαλε τις τσιρίδες! Το ίδιο και όταν της έδωσα πιπίλα 2-3 φορές, τσίριζε και την έβγαζε.Ο παιδίατρος από την αρχή μου έλεγε να την έχω σε πρόγραμμα ανά 3ωρο κτλ, κάτι που δεν έκανα (όμως δεν του το είπα! ) από την αρχή είναι στην κυριολεξία όλη μέρα στο στήθος (ευτυχώς τα βράδια τώρα πια ξυπνάει μόνο 1 φορά!) με έβαλε σε σκέψεις ο παιδίατρος γιατί μου είπε ότι τώρα πρέπει να μειώσει τα γεύματά της από 8 σε 6! Παρόλα αυτά το απόγευμα δεν ξεκολλάει και γκρινιάζει αν την αφήσω έστω και λίγο!
Πέννυ Κ., Ελληνικό-Αργυρούπολη
από όλα αυτά πού μου περιγράφεις, δέν βρίσκω κάτι αφύσικο, από την συμπεριφορά τού μωρού σου.
Τα βρέφη θηλάζουν χωρίς ωράριο ,ακόμη και μεγάλα και χρησιμοποιούν το στήθος ,όχι μόνο για να καλύψουν τις διατροφικές τους ανάγκες. Θηλάζουν ακόμη και όταν έχουν χορτάσει , γιατί ίσως πονάνε, χρειάζονται να νιώσουν ασφάλεια , τρυφερότητα και πολλά άλλα.
Θα σε συμβούλευα, απλά να ανταποκρίνεσαι στις ανάγκες τού παιδιού σου και να είσαι διαθέσιμη,μην ακολουθείς αυστηρά ωράρια ,γιατί κινδυνεύει ο θηλασμός να μην πάει καλά,.όχι λιγότερα από 8 γεύματα για αρκετό καιρό ακόμη.
Άφησε το παιδί σου να σε οδηγήσει και μην μειώνεις τα γεύματα, οι νυχτερινοί θηλασμοί μπορεί να συνεχίσουν και μετά το πρώτο έτος ζωής και είναι φυσιολογικό.
Αν επιθυμείς επίσης να βγεις κάποια στιγμή έξω χωρίς το μωρό σου, μπορείς να αντλήσεις γάλα ,το οποίο θα , δώσει κάποιος άλλος στο μωρό σου.
Σού εύχομαι καλή προσπάθεια!
Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό“
![]() |
Μητρικός Θηλασμός Fun page |
![]() |
Υποστηρικτική Oμάδα Μητρικού Θηλασμού “Απανταχού θηλάζουσες“ |
Κωνσταντίνα Γραμματικού, Μαία, IBCLC
Τέως Επιστημονικός συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com