Καλή πρωταπριλιά (2012)

Καλή πρωταπριλιά (2012)

Καλωσορίζουμε τον Απρίλιο με μια τρυφερή φωτογραφία θηλασμού, από το ημερολόγιο θηλασμού για το 2012 του mitrikosthilasmos.com, το οποίο μπορείτε και εσείς να το αποκτήστε δωρεάν (σε ηλεκτρονική μορφή ή/και να το εκτυπώσετε) κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Το μήνυμα που επιλέξαμε για τον μήνα Απρίλιο, είναι πως: “Αποκλειστικός μητρικός θηλασμός, είναι ο σωστός θηλασμός και σημαίνει να μην παρέχεται στο παιδί κανενός άλλου είδους τροφή σε υγρή ή στερεά μορφή, (ούτε νερό*) αλλά το παιδί να θηλάζει συχνά και χωρίς χρονικούς περιορισμούς“.

Και… μην παρασύρεστε από τη σημερινή ημέρα που εθιμοτυπικά λέμε ψεματάκια… είναι πέρα για πέρα αληθινή αυτή η σύσταση που έρχεται μέσα από τους επίσημους φορείς που ασχολούνται με τον μητρικό θηλασμό, την υγεία και ανάπτυξη των παιδιών (βλ. ΑΑΠ, ΠΟΥ, Unicef), καθώς το μητρικό γάλα είναι ένας εκπληκτικός ζωντανός οργανισμός που αλλάζει συνεχώς σύσταση και μορφή ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του βρέφους και εναρμονίζεται με αυτές από την πρώτη μέχρι και την τελευταία ημέρα του θηλασμού!

Διαβάστε το σχετικό άρθρο του παιδιάτρου και πιστοποιημένου συμβούλου γαλουχίας IBCLC κ. Στέλιου Παπαβέντση: “Η μοναδικότητα του μητρικού γάλακτος” το οποίο κλείνει λέγοντας: “Κάθε φορά που βάζετε το παιδί σας στο στήθος θυμηθείτε: κάνετε το καλύτερο δυνατό για την συγκεκριμένη στιγμή, ώρα της ημέρας, για τις συγκεκριμένες ανάγκες που έχει αυτή τη στιγμή το παιδί σας!“.


*Το μητρικό γάλα είναι κατά 90% νερό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *