Σεμινάρια θηλασμού, 23 & 28 Μαρτίου 2012

Σεμινάρια θηλασμού, 23 & 28 Μαρτίου 2012

Το mitrikosthilasmos.com σας προσκαλεί στον δεύτερο κύκλο μηνιαίων ενημερωτικών σεμιναρίων “Ρώτα από κοντά” που οργανώνει στην Αθήνα, για θέματα μητρικού θηλασμού και μητρότητας τα οποία απευθύνονται σε μέλλουσες και νέες μητέρες.

Σεμινάρια Μαρτίου

• Την Παρασκευή 23 Μαρτίου και ώρες 17:00-19:00 (περιοχή Αμπελόκηποι), με εισηγήτρια την Μαρία Φερτάκη, Ψυχολόγος ΜΑ, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, θα παρουσιαστεί το θέμα: “Μύθοι και πραγματικότητα για τον ύπνο του μωρού που θηλάζει”.

• Την Τετάρτη 28 Μαρτίου και ώρες 14:30-16:00 (περιοχή Χίλτον), με εισηγήτρια την Κάτια Σοφιανού-Κατσούλη, Παιδίατρος, MSc, MRCPCH, PgDip (Allergy), Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, θα παρουσιαστεί το θέμα: “Αντιμετώπιση προβλημάτων στο θηλασμό. Θηλασμός και  πρώιμη επιστροφή στην εργασία“.


Στο τέλος των σεμιναρίων θα ακολουθεί ανοιχτή συζήτηση με απαντήσεις σε ερωτήματά σας, και πρακτικές συμβουλές.


Δηλώσεις συμμετοχής

  • Τα σεμινάρια είναι ΔΩΡΕΑΝ και απευθύνονται σε εγκύους και θηλάζουσες μητέρες
  • Εξασφαλίστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας! Οι θέσεις είναι περιορισμένες γι’ αυτό απαιτείται προεγγραφή εγκαίρως. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
  • Για την ακριβή τοποθεσία της συνάντησης θα ενημερωθείτε με προσωπικό μήνυμα στο email που θα δηλώσετε στην παρακάτω φόρμα συμμετοχής.

Οι μητέρες χρειάζονται γνώση και υποστηρικτικό περιβάλλον για να μπορέσουν να θηλάζουν αποκλειστικά και να αντισταθούν στην πίεση και στον πειρασμό να δώσουν άλλα φαγητά. Αυτό είναι δυνατόν όταν ο καθένας (επαγγελματίας υγείας, οικογένεια, κοινωνία) είναι πληροφορημένος σωστά και όταν ο αποκλειστικός μητρικός θηλασμός είναι κοινωνικός κανόνας.


Ο μητρικός θηλασμός πετυχαίνει όταν:


• η μητέρα και το μωρό έρθουν σε επαφή δέρμα με δέρμα αμέσως μετά το τοκετό και αρχίσει ο μητρικός θηλασμός μέσα στην πρώτη μισή ώρα. Το ερέθισμα αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αρχίσει η παραγωγή μητρικού γάλακτος και το μωρό να πάρει το πρωτόγαλα.


• το μωρό είναι σωστά τοποθετημένο στο στήθος και μπορεί να θηλάσει αποκλειστικά με αργές ήπιες θηλαστικές κινήσεις.


• το μωρό μπορεί να θηλάσει όποτε θέλει μέρα-νύχτα. Αυτό ονομάζεται ελεύθερος και απεριόριστος θηλασμός. Είναι ευκολότερος εάν το μωρό είναι δίπλα στην μητέρα του.


• το μωρό συνεχίζει να θηλάζει χρονικά όσο θέλει σε κάθε γεύμα και να αφήνεται να αποφασίσει εάν θα φάει από τον ένα ή και τους δύο μαστούς.


• στο μωρό δεν δίνουμε πιπίλες οι οποίες το κάνουν να ενδιαφέρεται λιγότερο για το θηλασμό.

Ο αποκλειστικός μητρικός θηλασμός είναι ασφαλής, υγιής και εφαρμόσιμος τρόπος για να σιτιστεί ένα μωρό τους πρώτους έξι μήνες της ζωής του, όμως επειδή ο μητρικός θηλασμός είναι σημαντικός για περισσότερο από τους έξι μήνες και η UNICEF και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO), συνιστούν ότι ο μητρικός θηλασμός πρέπει να συνεχίζεται με κατάλληλες συμπληρωματικές τροφές για δύο ή και πλέον χρόνια.

Πηγή: unicef


Μείνετε σε επαφή!
Σύντομα θα ανακοινωθούν τα επόμενα σεμινάρια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *