Ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια θηλασμού Μαρτίου

Ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια θηλασμού Μαρτίου

Ολοκληρώθηκαν με πλήθος συμμετοχών από εγκύους και θηλάζουσες μητέρες, τα δύο πρώτα σεμινάρια του Μαρτίου, που οργάνωσε στην Αθήνα το mitrikosthilasmos.com στα πλαίσια του 2ου κύκλου μηνιαίων, ενημερωτικών συναντήσεων “Ρώτα από κοντά” για θέματα μητρικού θηλασμού και μητρότητας.

Στο τέλος των σεμιναρίων ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με απαντήσεις σε ερωτήματα και πρακτικές συμβουλές.

Την Παρασκευή 23 Μαρτίου με εισηγήτρια την κ. Μαρία Φερτάκη, Ψυχολόγο ΜΑ, Πιστοποιημένη Σύμβουλο Γαλουχίας IBCLC, παρουσιάστηκε το θέμα: “Μύθοι και πραγματικότητα για τον ύπνο του μωρού που θηλάζει”.

Από τη στιγμή της γέννησης και μέχρι το τέλος του θηλασμού, μια σειρά μύθων κατακλύζουν τις νέες μητέρες δυσχεραίνοντας τη στάση τους απέναντι στο θηλασμό και τη σχέση τους με το παιδί τους.

Μέσα από διάλογο απαντήθηκαν ερωτήματα όπως: Πόσο κοιμάται ένα μωρό που θηλάζει; Πρέπει να το ξυπνάμε για να θηλάσει; Co-sleeping, Co-bedding και μετάβαση στο παιδικό δωμάτιο, πότε είναι σωστό να γίνει και πώς; Ποιες στάσεις θηλασμού εξυπηρετούν; Πώς αποφεύγεται το Σύνδρομο Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου; Πιπίλα δίνουμε; κ.α.

Την Τετάρτη 28 Μαρτίου, με εισηγήτρια την Κάτια Σοφιανού-Κατσούλη, Παιδίατρο, MSc, MRCPCH, PgDip (Allergy), Πιστοποιημένη Σύμβουλο Γαλουχίας IBCLC, παρουσιάστηκε το θέμα: “Αντιμετώπιση προβλημάτων στο θηλασμό. Θηλασμός και πρώιμη επιστροφή στην εργασία“.

Στη συνάντηση έγινε αναφορά στα συνηθέστερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μαμά κατά το θηλασμό και τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισής τους. Συγκεκριμένα έγινε αναφορά σε προβλήματα όπως υπερφόρτωση, πληγωμένες θηλές, μειωμένη παραγωγή, υπερπαραγωγή γάλακτος, μυκητιάσεις θηλών, μαστίτιδα και αποστήματα.

Επίσης αναπτύχθηκε ένα θέμα που απασχολεί αρκετές μητέρες που επιθυμούν να θηλάσουν, αλλά πρέπει να επιστρέψουν στην εργασία τους αρκετά νωρίς (πριν από τους 6 πρώτους μήνες ζωής, οπότε το μωρό συνιστάται να θηλάζει αποκλειστικά), και δόθηκαν πληροφορίες για την διατήρηση της γαλουχίας, τη χρήση θηλάστρου και τη δημιουργία τράπεζας μητρικού γάλακτος.

Μείνετε σε επαφή!

Σύντομα θα ανακοινωθούν τα επόμενα σεμινάρια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *