Αρνείται πεισματικά να πιει γάλα από μπιμπερό

Αρνείται πεισματικά να πιει γάλα από μπιμπερό

Απαντά η Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου
Παιδίατρος MB ChB MRCPCH
Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Γεια σας
είμαι μητέρα ενός αγοριού 16 μηνών και ενός κοριτσιού 3 μηνών, θηλάζω αποκλειστικά τη μικρή μου όπως έκανα και στο γιο μου έως τον 7ο μήνα του μετά μου απαγόρευσε ο γυναικολόγος μου λόγο κινδύνου αποβολής.

Να σας τονίσω ότι είμαι φανατική με τον θηλασμό και θέλω πολύ να θηλάσω ξανά και τον γιο μου αλλά δεν έχω αρκετό γάλα.

Το πρόβλημα μου είναι ότι χρειάζεται να λείψω κάποιες ώρες από το σπίτι ίσως και μέρες αλλά η μικρή μου αρνείται πεισματικά να πιει γάλα από το μπιμπερό. Έχω αλλάξει όλες τις πιπίλες, την έχουν προσπαθήσει ο μπαμπάς της και η γιαγιά της αλλά μάταια, πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω.

Έχω ακολουθήσει συμβουλές τρίτων όπως να την αφήσω να πεινάσει κι ας κλαίει μέχρι που ήταν 8 ώρες χωρίς καθόλου γάλα και από το κλάμα εξαντλήθηκε και την πήρε ο ύπνος.

Φοβάμαι γιατί υπάρχουν μέρες που δεν έχω αρκετό γάλα και την βλέπω ότι δεν χορταίνει προσπαθώ να της δώσω γάλα δικό μου που έχω αποθηκεύσει και ενώ πεινάει αρνείται.

Είναι αδυνατούλα (με το ζόρι παίρνουμε ένα κιλό το μήνα) ενώ ο μικρός μου έπαιρνε 1500 με 2000γρ και δεν μπορώ να την αφήσω ώρες χωρίς γάλα ούτε να την βλέπω να κλαίει.

Σας ευχαριστώ εκ των πρότερων για την πολύτιμη βοήθεια σας
Ιωάννα Κ., Ηράκλειο

11/02/2012

Αγαπητή Ιωάννα

Είναι πολύ καλή και φυσιολογική η ανάπτυξη της κόρης σου για να ανησυχείς για το βάρος της ή ότι δεν χορταίνει.

Πολλά μωρά που θηλάζουν δυσκολεύονται να πάρουν μπουκάλι αλλά χρειάζεται υπομονή και επιμονή.

Καλό είναι οι δοκιμές να γίνονται όταν λείπεις εσύ αλλά ποτέ με το ζόρι ή όταν το μωρό είναι ανήσυχο και κλαίει. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να δίνετε γάλα με ποτηράκι. Δοκιμάστε για ποτηράκι το πώμα ενός μπουκαλιού με πολύ λίγο γάλα στην αρχή.

Εάν θέλεις να αυξήσεις το γάλα σου για να βγάζεις ή και για να ξαναθηλάσεις το γιο σου τότε ακολούθησε τις οδηγίες για επαναγαλακτισμό.

Καλή επιτυχία

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Διαβάστε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *