Η δημιουργός του “Ακροπατώντας” δίνει απαντήσεις

Η δημιουργός του “Ακροπατώντας” δίνει απαντήσεις

Μία ομάδα καλλιτεχνών δημιουργεί  μια ομαδική έκθεση με θέμα το ανθρώπινο ίχνος, την αποτύπωση του, την διαδρομή στην ζωή, με εφαλτήριο το πρωτότυπο αποτύπωμα του νεογέννητου παιδιού ακριβώς την στιγμή της γέννησής του…

Η Γιάννα Βασιλάκη, είναι Μαία, επιστημονικός συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com και δημιουργός της έκθεσης “Ακροπατώντας” που έχει ξεκινήσει ήδη από τις 23 Οκτωβρίου ενώ τα εγκαίνια θα λάβουν χώρα την Κυριακή 13 Νοεμβρίου  ώρα 17:00μμ με την προσθήκη των έργων που θα έχουν δημιουργήσει οι ως τότε επισκέπτες της. Η λήξη της έκθεσης στις 23 Νοεμβρίου.

Η Γιάννα δίνει απαντήσεις!

Τι σε ώθησε να δημιουργήσεις το Ακροπατώντας;
Η Ιδέα προήλθε από τα μικρά πατουσάκια της πρώτης ώρας γέννησης των μωρών .Αυτό πολύ περιγραφικά έδειχνε και δείχνει το απτό, ορατό αποτύπωμα που αφήνει αυτός ο μικρός άνθρωπος.

Με αυτό ως αφετηρία γεννήθηκε η αναγκαιότητα να δείξω το ανθρώπινο ίχνος ,το αποτύπωμα , το κύμα που αφήνει  ο καθένας και η καθεμιά στο πέρασμα του.

Μα βέβαια δεν μπορούσα μόνη μου ( δεν είμαι καλλιτέχνης αλλά μαία ) έτσι απευθύνθηκα στους καλλιτέχνες φίλους ,οι οποίοι αγκάλιασαν την ιδέα την μετάλλαξαν την τροποποίησαν την έκαναν δικιά τους.

Θεμιτό ή αθέλητο αποτύπωμα;
Ο άνθρωπος στην ζωή του δρα με τον δικό του τρόπο, τυχαίο η μη αφήνει το ίχνος του στο κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον. Με αυτή του την δράση καθορίζει, εξελίσσει, ανατρέπει και δημιουργεί  τον περιβάλλοντα χώρο του.

Τυχαίο η μη, θεμιτό η αθέλητο, το αποτύπωμα υπάρχει σε συγκεκριμένο χώρο και χρόνο. Αυτό προσπαθεί αυτή η έκθεση να δείξει.Όλοι οι επισκέπτες της έκθεσης μικροί και μεγάλοι θα αφήσουν το δικό τους ίχνος θα δημιουργήσουν το δικό τους αποτύπωμα.

Πώς μπορούν τα παιδιά να κατανοήσουν αλλά και να συμμετάσχουν ενεργά στην καλλιτεχνική δημιουργία;
Τα παιδιά μέσω των εργαστηρίων θα ανακαλύψουν τα υλικά της τέχνης της ζωγραφικής- γλυπτικής ενώ παράλληλα θα συζητήσουν  για το πως επιδρά το ανθρώπινο αποτύπωμα στην εξέλιξη του πολιτισμού.

Παρουσίαση της Γιάννας Βασιλάκη
Η Ιωάννα Βασιλάκη γεννήθηκε το 1972 στην Ζάκυνθο.

Σπούδασε μαιευτική στο αντίστοιχο τμήμα της σχολής ΣΕΥΠ του Τ.Ε.Ι. Αθηνών.  Αποφοίτησε καταθέτοντας πτυχιακή εργασία με θέμα “Μητρικός Θηλασμός από το Βυζάντιο ως σήμερα”.  ( με εισηγήτρια την Κα  Ρεβέκκα Τραγέα). Συμμετείχε  και συμμετέχει σε δεκάδες αξιόλογα σεμινάρια

Ήταν ομιλήτρια στο σεμινάριο Μητρικού Θηλασμού του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών – Μαιευτών Αθηνών το 2009, ενώ το 2008 συμμετείχε στην ίδια διοργάνωση έχοντας την επιστημονική και καλλιτεχνική επιμέλεια σε παράλληλη έκθεση φωτογραφίας με θέμα την “Μητρικός Θηλασμός στη πρώτη ώρα της ζωής” στο μαιευτήριο ΛΗΤΩ.

Μητέρα δύο παιδιών, της Μαρίας 9 ετών και του Παναγιώτη 5, κατανόησε και εφάρμοσε τον Μητρικό Θηλασμό, όχι μόνο λόγο επιστημονικής τοποθέτησης αλλά πολύ περισσότερο με βάση  την  καθημερινή πρακτική της ίδιας και των λεχωΐδων με τις οποίες έρχεται σε επαφή.  

 Έχει εργαστεί ως Μαία στο τμήμα Λεχωΐδων του Νοσοκομείου ΙΑΣΩ, ενώ σήμερα ασκεί την παραπάνω ειδικότητα ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Τα τελευταία αυτά χρόνια  ως ελεύθερος επαγγελματίας ασχολείται με  τον φυσικό τοκετό και τον μητρικό θηλασμό με θετικά αποτελέσματα ,τόσο στην εφαρμογή αλλά και στην προαγωγή τους περαιτέρω και ως επιστημονικός συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com απαντά σε ερωτήματα της στήλης “Ρώτα τον Ειδικό
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *