www.pediatros-thes.gr
Έχω το εξής πρόβλημα με το μωρό μου, δεν κοιμάται και τρώει διαρκώς χωρίς να καταπίνει όλη την ώρα του γεύματος.Ζήτησα τη βοήθεια μιας συμβούλου και μου πρότεινε να πάρω fenugreek και domperidone και ταυτόχρονα ένα επιθετικό πρωτόκολλο άντλησης, όπου αντλώ κάθε 2 ώρες για ένα 20λεπτο. Ως επακόλουθο κάποιες ώρες που το μωρό θέλει να θηλάσει εγώ να είμαι στην αντλία και αναγκαστικά να παίρνει μπιμπερό, ενώ πριν δεν έδινα.
Βέβαια δεν πίνει ξένο γάλα με το μπιμπερό, αλλά ανησυχώ μήπως όταν έχω αυξήσει εγώ την παραγωγή το μωρό θα προτιμάει την εύκολη ροή του μπιμπερό.
Επίσης να ρωτήσω, βάσει των δεδομένων χρειάζεται όντως αύξηση της παραγωγής μου;Ευχαριστώ!
Έρσα Τ., Σαλαμίνα
θα συμφωνούσα να ακολουθήσετε τις οδηγίες της συμβούλου.
Για την αύξηση του γάλακτός σας οι αντλήσεις είναι η πρώτη φάση, αλλά πρέπει γρήγορα να περάσετε στην επόμενη φάση της επιστροφής στο στήθος σταδιακά και της μείωσης του μπιμπερό, κάτι που μάλλον θα θέλει να δει η σύμβουλος σε τακτικό επανέλεγχο.
Στέλιος Παπαβέντσης, Παιδίατρος, M.R.C.P.C.H., D.C.H., IBCLC
Τέως Επιστημονικός συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com