Γιατί αργώ να βγάλω γάλα με το θήλαστρο;

Γιατί αργώ να βγάλω γάλα με το θήλαστρο;

Απαντά ο Gabi Grupe-Κανελλοπούλου
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
Σύμβουλος θηλασμού LLL
www.gabi.gr

Συγχαρητήρια που υπάρχετε!
Η ερώτηση μου είναι η εξής: ενώ έχω γάλα το νοιώθω και το ξέρω στο θήλαστρο δεν μου βγαίνει πολύ εύκολα και κάνω ώρα για να φτάσω στα 150ml (ένα μισαωρο σίγουρα).

Τον Σεπτέμβρη ξεκινάω την δουλειά όταν φτάνω σπίτι είμαι σίγουρη ότι θα το γεμίζω αμέσως το μπουκάλι του αφού δεν θα έχω θηλάσει ακόμα και αν το αδειάζω (το ξέρω από το πρώτο μου παιδί). Μετά θα πρέπει να το ταΐσω.

Από ότι θυμάμαι έβγαζα ξανά γάλα το πρωί που σηκωνόμουν το θέμα είναι ότι εφόσον θα θηλάζω όλο το βράδυ πάλι δεν θα μου βγαίνει πολύ γάλα με το θήλαστρο και όταν καταφέρω να το γεμίσω θα έχουν αδειάσει τα στήθη μου για να  προσφέρω στο μωρό.

Σας τα  αναφέρω  γιατί έτσι συνέβαινε στο πρώτο και τώρα θέλω να με συμβουλέψετε πότε να βγάζω και να μου απαντήσετε γιατί δεν βγάζω αμέσως ποσότητα στο θήλαστρο εφόσον έχω γάλα.

Στο πρώτο μου παιδί θυμάμαι μια μέρα έβγαζα σταγόνες με το θήλαστρο και λέω παει μου κόπηκε …. θήλασε μετά όμως  κανονικά και ο θηλασμός έφτασε  μέχρι τον 11μηνα (βέβαια στο διάστημα έδινα το και λίγο συμπλήρωμα).

Ελπίζω να καταλάβατε τις ερωτήσεις μου και ευχαριστώ πολύ
Σωτηρία Γ.,  Αθήνα

29/07/2011

Καλημέρα Σωτηρία,

Όταν θα είσαι στο σπίτι και τα Σαββατοκύριακα θα θηλάζετε κανονικά και όταν θα λείπεις θα αφήνεις το γάλα σου.

Είναι καλό να ξεκινήσεις να αντλείς γάλα περίπου 3 εβδομάδες πριν επιστρέψεις στην δουλειά γιατί έτσι θα έχεις μια ποσότητα διαθέσιμη στη κατάψυξη.

Καλή ώρα για άντληση είναι το πρωί, περίπου 1 ώρα αφού έχει φαει το μωρό. Επίσης μπορείς να βγάζεις γάλα όταν το μωρό πίνει μόνο από το ένα στήθος, μετά τον θηλασμό, ή όταν το μωρό κοιμάται.

Για να μαζέψεις περισσότερο γάλα θα μπορούσες να αντλείς αμέσως μετά από τον θηλασμό ή την νύχτα την ώρα που το μωρό κοιμάται. Όσο πιο συχνά αδειάζουν τα στήθη τόσο πιο πολύ γάλα παράγεις.

Δεν αναφέρεις δυστυχώς την ηλικία του μωρού σου και το πόσες ώρες θα λείπεις στην δουλειά. Αν χρειαστεί να λείψεις παραπάνω από 3-4 ώρες σίγουρα θα είναι καλύτερα να βγάλεις το γάλα σου στην δουλειά, για να μην γεμίσει πολύ το στήθος σου.

Καλό θα ήταν να συζητούσες το θέμα στην δουλειά σου και να σου δοθεί η δυνατότητα να κάνεις ένα διάλειμμα 20 λεπτών κάθε 3 ώρες για να αντλείς γάλα.

Όταν επιστρέφει η μαμά στην δουλειά, καμία φορά τα μωρά ξυπνάνε πιο συχνά το βράδυ για να αναπληρώσουν.

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *