Θηλασμός και στερεά γεύματα

Απαντά η Αγλαΐα Παπαδήμα
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας ΙBCLC

Γεια σας,

Έχω ένα αγοράκι 6μησι μηνών, μόλις πριν δυο βδομάδες αρχίσαμε φρουτόκρεμα ενώ μέχρι τότε θήλαζε αποκλειστικά κάθε τρεις ώρες και από τα δυο στήθη, έκανε 7 θηλασμούς την ημέρα. Το πρόγραμμα αυτό το έφτιαξε μόνος του.

Θα ήθελα να συνεχίσω τον θηλασμό μέχρι τον χρόνο αλλά με την εισαγωγή των τροφών έχω μπερδευτεί. Π.χ. ξυπνάει στις 7.30 και θηλάζει, στις 10.30 να του δώσω φρουτόκρεμα ή πιο νωρίς και πόσο περίπου πιο νωρίς να έχει θηλάσει καθώς διάβασα ότι οι τροφές είναι συμπληρωματικές του θηλασμού τον πρώτο χρόνο;

Σε κάποια sites έχω διαβάσει να θηλάζουν μια ώρα μετά το γεύμα. Τι ισχύει τελικά; Πραγματικά έχω μπερδευτεί και νιώθω ότι θα αποθηλάσω.

Σας ευχαριστώ πολύ!
Χριστίνα Φ., Κηφισιά

Δίνετε τις στερεές όταν νομίζετε ότι θα τις δεχθεί καλύτερα το μωρό. Αν νομίζετε ότι το μωρό δεν χόρτασε, μπορείτε να του προσφέρετε την ευκαιρία να θηλάσει.

Τις υπόλοιπες ώρες θηλάζετε, όπως θηλάζατε. Δεν υπάρχει λόγος να κοιτάτε το ρολόι για το αν πέρασε μία ώρα για να θηλάσετε. Αφού τα καταφέρατε τόσο καλά μέχρι τώρα, δεν έχετε λόγο να ανησυχείτε. Η παραγωγή προσαρμόζεται στις ανάγκες του μωρού τόσο όταν μειώνονται όσο και όταν αυξάνονται.

Καλή συνέχεια

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *